6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TOMIĆ: Želimo da vratimo stari sjaj Partizanu i publiku na tribine!

Objavljeno: 25.12.15 u 12:30

Nakon neuspešnog prvog dela sezone posle kog je Partizan ostao bez učešća u eliminacionoj fazi Lige Evrope, a u domaćem šampionatu zaostao 26 bodova za vodećom Crvenom zvezdom odlučeno je da dođe do nove promene trenera. Ljubinka Drulovića, koji je tokom sezone zamenio Zorana Milinkovića, nasledio je bivši igrač i nekadašnji sportski direktor kluba – Ivan Tomić. Novi šef stručnog štaba danas se pojavio pred novinarima u društvu Ivice Ilieva. Uvodnu reč imao je sportski direktor.

– Na prošloj konferenciji sam najavio bombastične stvari. Prva i za mene najveca bomba je dolazak našeg novog trenera Ivana Tomića. Nekadašnjeg kapitena i džentlmena u kopačkama, čoveka koji je mnogo pomogao i dao Partizanu. Od samog mog dolaska i razgovora sa njim, posle prve rečenice mi je bilo sve jasno i znali smo da to to. Mislim da ce dugo ostati trener, jer imamo projekat koji će pomoći da se ideje ostvare na terenu. Ubeđen sam da će tako i biti – otvorio je konferenciju Iliev.

Potom je reč dobio Tomić:

– Svima vam se izvinjavam jer nisam odgovarao na vaše pozive jer sam želeo da ovo bude prvo javno predstavljanje. Osećam ponos, uzbuđenje i odgovornost jer sam izabran za trenera FK Partizan. Osvrnuo bih se na mišljenje dela javnosti oko mog trenerskog neiskustva. Povukao bih paralelu jer sam u Partizanu proveo osam godina u dva navrata. Uspeo sam da budem jedan od najmlađih kapitena, postigao gol u derbiju, prezimio u Evropi, doživeo zvižduke i aplauze. Ponekad sam sam sebi rekao: Ivane, i ti da si na tribini sam sebi bi zviždao.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Pravo iz kopački sam izabran za sportskog direktora, tada sam nasledio Nenada Bjekovića i to u teškom trenutku jer je Zvezda uzela dve duple krune. Bio sam direktno uključen u stvaranje igre i kadra sa treneromm Đukićem. Tada je publika dolazila u velikom broju. Posle je došao Jokaković, a onda sam napustio klub posle tri godine, jer sam mislio da bi klub trebalo da ide u drugom pravcu. Nisam bio u fudbalu, bavio sam se drugim stvarima, ali sam shvatio da nijedan drugi posao ne može da mi pruži adrenalin i uzbuđenje kao posao u FK Partizan.

Njegovo uvodno izlaganje trajalo je nešto duže, pa je Tomić gotovo u dahu nastavio:

– Moja je prednost sve to što sam prošao u Partizanu jer mislim da znam sta navijač očekuje kada dolazi na tribine, upućen sam u potrebe svake linije tima. Mnogi su me zvali i rekli „gde ćes u fudbal, nisko je pao“ i ja se sa tim stavom slažem. Upisao sam trenersku školu da bih bio trener Partizana, a ne Radničkog u kom sam ponikao, Rome gde nisam ostavio dubok trag kao igrač, ili Alavesa sa kojim sam igrao finale Lige Evrope, već upravo Partizana.

Potom su na red došli ciljevi i ambicije.

– Cilj koji postavljam sebi i saradnicima i igračima će biti da igra bude, ne po uzoru na Bajern, Real, Barselonu, već u odnosu na poštovanje rezultata, istorije i svih ljudskih veličina koje su prošli kroz klub. A za sve je potreban faktor vremena, kao i za sve u životu kako bi se doslo do uspeha.

O strahovima…

– Nemam nikakav strah i svestan sam da ću dobiti samo jednu priliku u Partizanu. Svaki trenutak je pravi kada je Partizan u pitanju. Ključna stvar mi je da ne odstupim od svoje ideje, jer postoje pritisci medija, navijača, javnosti. Meni je Partizan dao sve. Sebe ne doživljavam kao nekog ko je strašno bitan, ali ako budem morao da budem promenjen za pet dana ili godina, nije bitno. Samo želim da budem cist pred sobom i da ostvarim svoje ideje – najavio je novi šef struke Parzizana.

O samokritici…

– Kao igrač sam bio samokritičan, isto i kao sportski direktor, a takav ću da budem i kao trener. Strašna odgovornost je preda mnom, deprimira me pogled na tabelu, ali mi to ne dozvoljava da gubimo bodove. Borićemo se kao da je situacija egal ili kao da smo prvi. Moramo da budemo na nivou FK Partizan i izuzetno je teško nositi dres i grb ovog kluba, ali nema opravdanja u smislu bodova, jer navijači i javnost uvek zahtevaju pobede. Svaki put kada počinjemo utakmicu za nas je rezultat nepovoljan.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Neizbežna tema novinara bila su pojačanja, ali je sportski direktor, inače danas vrlo raspoložen za šalu, ostao ‘zakopčan’ po pitanju konkretnih imena.

– Imamo odrešene ruke, totalnu slobodu. I sve sportske odluke donosimo samo nas dvojica. I tu stavljam tačku. Mi tačno znamo šta nam treba i mi ih tražimo. Svi gledaju svoje lične interese, i mi isto gledamo lični interes – a on je samo Partizan. Kao kada kod kuće gledate svoju decu, takav mi imamo odnos prema Partizanu.

– Ovo je tim koji nema strah i veliko zadovoljstvo jer je u partizanu. sa entuzijazmom. Ne osecamo rizik, jer je ovo nas dom bio i biće. Dajemo sebe u ovaj klub, ja sam 20 godina, Ivan jos više je deo ovog kluba. Imamo nenormalnu želju što se i može videti kroz ovo izlaganje. Kada kazem bombe, ne mislim na Mesija ili Ronalda, vec ozbiljne igrače koji ce nam pomoci da napravimo na terenu ono što trener radi. Ima vremena za igrače, svakodnevno smo u pregovorima, ali biće ozbiljnih pojačanja – još jednom je najavio Ivica Iliev, ali i poručio da u današnje vreme nije dobro previše govoriti o ‘bombama’.

Nadovezao se i drugi član sportskog sektora, novi trener Tomić.

– Partizanu treba veći rez, otprilike kao 2007. godine. Trebaju nam neki igrači koji će da dođu i nose igru uz ove koji su već tu. To je vraški teško, kakva god nama liga bila, jer zahtevi Partizana su strašno teški. Treba nam četiri ili pet igrača koji će da donesu nešto Partizanu – agresiju, trku, orijentaciju ka napred…

– Promene o kojima sada govorim ne odnose na prošli period, jer strašno poštujem ljude koji su bili pre mene ovde. Samo pričam u odnosu na ono šta sam prošao u Partizanu, sa Ljubišom Tumbakovićem i sve ono sto je tada krasilo Partizan. Svaki minut na terenu, sastanku pri analizi, treba u što većoj meri da se vidi na terenu. Ne znam koliko će vremena za to trebati, ali je najbitnije da uspostavim kontakt sa igračima i da oni shvate sta želim od njih. Izuzetno je važna moć autoriteta i znanja koju možemo da prenesemo.
– Za mene je cilj da se vrati entuzijazam ljudi, da se vrati publika. Kada bih na maloj utakmici video 10.000 ljudi, to bi za mene bio uspeh. Želimo da postignemo da navijač dođe na stadion jer ga interesuje Partizan, energija. Naravno da nećemo da prenebegnemo faktor njegovog visočanstva rezultata, ali mi je ovo bitnije u početku – poruka je Ivana Tomića.

 

0
0

6 Komentara

  1. Sa kim i sa kojim igracima prijatelju to mislis da uradis, jer evo citam sada da je Abu prodat Kinezima, ako prodate i Zileta pitam se sa kojim igracima mislis to da radis, ili si i ti pored Ilieva jedan od SNS izdajnicke uprave sada doveden da sprovodis njihove planove unistavanja kluba,ocigledno predsedniku Popovicu zinulo bilo du.e za pare i sad kada je video da smo ispal;i iz LE kao kur.a bezi jer vidi nema para. Bice mi drago kao starom partizanovcu da klub napreduje da ima dobre rezultate i da uzivamo u igri nasih ljubimaca, ali mislim da bi trebalo prvo ocistiti sljam iz uprave koja godinama unistava klub, i kompletno SD Partizan , jer oteran je jedini covek SD Partizan DULE Vujosevic , koji se jedino suprotstavljao ovima konji niste kompletno SD i vidite gde smo dosli i u kakvoj situaciji da nema niko da se odupire drzavnom projektu sa krimi rujkovodstvom koje nisti celu drzavu i pljacka ovaj jadan narod a to je cinio samo Dule,pogledajte gde smo u kosarci, fudbalu, rukometu . nema nas a sve zbog izdajnika koji su se uvukli u nase redove, zato jos jednom kazem treba prvo ocistiti nase redove od izdajnika i lopuzara pa se onda okrenuti novim uspesima.

    0
    0
    Odgovori
  2. Vi ste upravo sada sa starim sjajem i ovo je oduvek bila vasa realna slika a publiku nikad niste ni imali,neznam koga ce dovodis na stadion.Napuni se lavor jedino na derbiju kad je vise od polovine Delija.

    0
    0
    Odgovori
  3. Sada se sve vrti oko igraca i kako dalje cirkovic balazic ostojic fabrisio mislim da je zavrsena prica treba nam 4 nova bandalovski vulicevic subic petrovic sta ko kako jevtovic brasanac …ninkovic ilic babovic malo dibidus bozinov saponjic pitanje zivkovic oumaru jedine svetle tacke svi ostali slabo slabo slabo.kad se ovo resi onda se vidi 4 stopera tri vezna igraca i napadac ostalo mladi igraci.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ja jesam Zvezdaš ali klub kao što je Partizan ne sme da dovodi trenera početnika a isto tako i sportskog direktora,to se sada najbolje videlo u Zvezdi(Dostanić,Janevski,Kristić i ekipa)pa nisu Zvezda i Partizan za trenere da se uče poslu.Partizan je trebao za sportskog-direktora dovesti Ivana Golca a za trenera recimo Paunovića ali samo jedan problem tu ima njima ne mogu menadzeri da uvaljuju svoje igrače.U poslednjih 40 godina Golac je napravio najači i najmoderniji Partizan,jedina mana je bila što je tada Zvezda bila najača u svojoj istoriji,ali zato u Evropi najveći uspeh posle čuvenih beba…

    0
    0
    Odgovori
  5. SVE JE PROLAZNO, ZIVOT, MAMA, TATA, ZVEZDA U KOSARCI I JOS MALO PA I U FUDBALU, SAMO, SAMO JE PARTIZAN VECAN !!! ZIVEO PARTIZAN I DA UVEK BUDE SVOJ I NAS GROBARA !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter