0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

ĐUKANOVIĆ: Imamo izuzetno tešku grupu

Objavljeno: 25.12.15 u 15:25

Novo staro ime na reprezentativnom spisku je Slaviša Đukanović. Tridesetšestogodišnji čuvar mreže francuskog Sen Rafaela, bio je član srpskog tima na Evropskom prvenstvu u Danskoj 2012. godine, a prve nastupe za državni tim zabeležio je 2012. godine u okviru priprema za Olimpijske Igre u Londonu.

Uvek nasmejan i spreman za sve ono što nosi dužnost jednog reprezentativca:

– Odlično, zadovoljan sam. Statistika je uvek dobra, prokomentarisao je Đukanović polusezonu sa klubom i nastavio:

– Drugi smo na tabeli u šampionatu, međutim, velika je kolona iza nas. Realno je da se borimo za EHF Ligu šampiona. Imamo dva boda više od Monpeljea, ako želimo da budemo drugi, moramo da ih pobedimo. Igramo u gostima u drugom delu sezone, nadam se da ćemo im se revanširati za poraz kod kuće. Dok ne pobedim onog ispred sebe, ne računam da sam bolji od njega.

O povratku o nacionalni tim…

– Tu sam, posle dve godine ponovo. Ekipa je dosta izmenjena i podmlađena, što je i normalno. Imamo izuzetno tešku grupu, a želimo da izborimo glavnu fazu. Za to će biti potrebno osvajati i bodove, nadam se tri. Jedan od Francuza, onako, bratski, a nadam se i još neki, rekao je Đukanović i dodao:

– Šalu na stranu, dok ne vidim kako funkcionišemo na terenu u kompletnom sastavu, teško je bilo šta reći i prognozirati krajnje domete. Dugo sam bio van tima. Jedva čekam da vidim “klince”, sa kojima do sada nisam igrao. Iako imam 36 godina, i meni treba jedan period uklapanja.

Uz reprezentaciju je bio i kada nije bio u planovima selektora Dejana Perića. Pratio je meč Srbije i Izraela sa tribina hale u Kraljevu…

– Dosta mi je bilo korektno to na golu što se tiče Ivezića i Kocića. Šteta što nisu tu zbog povreda. Sa Ivezom se čujem svaki dan. On je emotivac, puno mu je značilo da ode na veliko takmičenje sa Srbijom. Veliki je patriota. Nadam se da ću uspeti da ga dostojno zamenim, zaključio je Đukanović.

Orlovi će 29. decembra odigrati svoj poslednji meč u kalendarskoj godini protiv selekcije Rumunije na „Banjici“ – 20 časova. Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj selekcija Srbije će igrati u grupi sa reprezenetacijama Francuske, Makedonije i domaćina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter