0
Evropske lige

MENADŽER NJUKASLA: Mitrović je kao Lukaku

Objavljeno: 24.12.15 u 13:09

Menadžer Njukasla junajteda, Stiv Meklaren uveren je da bi Aleksandar Mitrović mogao da napreduje kao napadač Evrtona, Romelu Lukaku.

Belgijanac je dugo tražio pravu formu po dolasku na „ostrvo“ iz Anderlehta, ali je uspeo da stasa u jednog od najboljih napadača Premijer lige. Meklaren veruje da bi tim putem mogao i srpski reprezentativac.

– Mitrović mora postizati više golova, ali on je igrač sa mnogo potencijala koji tek treba da se razvije. Nadamo se da će brzo uticati na našu igru, a motivisao ga je gol Totenhemu – izjavio je Meklaren.

Mitrović se došavši u tabor „Svraka“ suočio sa teškim startom sezone jer je u prvim utakmicama redovno dobijao žute i crvene kartone. Takođe, srpski napadač zapao je u golgeterski post pošto je postigao svega tri gola u svetu engleskog fudbala.

– On mora naučiti da kontroliše i obuzdava svoje emocije, ali ne sme izgubiti agresivnost u igri. On maltretira defanzivce, kao protiv Čelsija u septembru, zbog toga smo ga doveli. Mora da radi na još mnogo stvari, ali ima talenat i sve sastojke, samo mora da ih dobro iskombinuje – poručio je Meklaren.

Menadžer tima sa Sent Džejms Parka je uporedio Mitrovića sa Lukakuom jer su obojica u engleski fudbal došli iz Anderlehta.

– Anderleht imao odličnu politiku dovođenja igrača, kupuje sjajne napadače. Sećam se Lukakua kao mladića, fizički je izgledao kao i sada, ali se pravilno razvijao i sada je kompletan napadač. To pokušava da uradi i Mitro. Potrebno mu je vreme. Morao je nekoliko mečeva da bude rezerva, to mu je vratilo koncentraciju i fokus – istakao je Meklaren.

Njukasl trenutno ima samo 4 trijumfa u 17 kola PL pa je u donjem domu tabele ali nije osetio gorčinu poraza u poslednja tri susreta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter