0
Košarka

FOTO: Twitter, Crop

NBA: Jokić flertovao s tripl-dablom, Brajant kao u najboljim danima, Boš i Vejd promašili pobedu

Objavljeno: 23.12.15 u 08:33

Samo četiri utakmice bile su na repertoaru NBA menija u noći između utorka i srede.

Veče je počelo u Vels Fargo Centru u kojem je domaća Filadelfija 76ers poražena od Memfis Grizlisa sa 104:90. Mark Gasol je predvodio svoj tim sa 19 poena i 6 skokova uz šut iz igre 7-15, dok je Majk Konli imao 18 poena i 6 asistencija uz 6-13 u šutu iz igre. Na cifri od 15 poena stao je Kortni Li, dok je pola koša manje imao Zek Rendolf.

Na drugoj strani, ponovo je najefikasniji bio treći pik s poslednjeg drafta, Džalil Okafor koji je noćas ubacio 18 poena uz 6 uhvaćenih lopti i šutom iz igre 8-12. Ajzea Kenon je dodao 15 poena uz šut 5-8 iz igre. Dobra stvar za Memfis na ovom meču bio je povratak Tonija Alena posle pet utakmica pauze zbog povrede kolena, a iskusni bek je „sakupio rđe“ u svojim rukama dokazavši to tako što je postigao samo 1 poen uz 0-5 u šutu iz igre.

(izvor: youtube/Motion Station)

Prava drama viđena je u Amerikan Erlajns Areni na Saut Biču u kojoj je domaći Majami Hit poražen od Detroit Pistonsa sa 93:92. Ovaj susret, takođe, mogao bi s pravom da ponese i naziv „festival hajlajt poteza“ budući da su igrači oba tima u nekoliko navrata izveli spektakularne akcije.

Dvejn Vejd je na 1.9 sekundi pre kraja promašio otvoren šut s polu-distance za trijumf. Nakon toga mogao je i Kris Boš na 1.1 sekundu pre kraja da „spakuje“ trijumf Majamiju, ali je i on promašio otvoren šut, pa su Pistonsi na kraju slavili.

Dvejn Vejd je meč završio sa 19 poena, 5 skokova i jednom asistencijom, ali uz slabih 8-21 u šutu iz igre. Kris Boš je postigao 20 poena uz 3 skoka, a iz igre je šutirao 9-21. Takođe, duel ova dva tima bio je interesantan i zbog okršaja dominatnih centara, Hasana Vajtsajda i Andrea Drmonda.

Centar Hita, Hasan Vajtsajd odigrao je impresivno, upisao je monstruozni dabl-dabl sa 16 poena i 16 skokova uz 7-13 u šutu iz igre, ali i 4 blokade. Andre Dramond je meč okončao sa 11 poena, 12 skokova, 2 blokade i svega 4-12 u šutu iz igre. Uz to, nakon promašaja Vejda on je promašio oba bacanja omogućivši Bošu šut za pobedu koji je krilni centar Majamija prokockao. Aktuelni igrač nedelje, Redži Džekson, upisao je 18 poena uz 5 skokvoa i 8-16 u šutu iz igre.

(izvor: youtube/Motion Station)

Košarkaši Toronto Reptorsa savladali su Dalas Maverikse sa 103:99 u svom Er Kanada Centru. Reptorsi su umalo od gotovog napravili veresiju pošto je druga petorka Maveriksa bila na korak od velikog preokreta i nadoknađivanja razlike od 18 poena, kojeg je sprečio Demar Derouzen polaganjem u finišu meča.

Upravo Demar Derouzen je predvodio svoj tim sa 28 poena i po 4 skoka i asistencije, uz šut iz igre 10-17. Pratio ga je Kajl Lauri koji je stao na 17 poena, 10 skokova i 7 asistencija uz 6-13 u šutu iz igre. Luis Skola je imao 15 poena, a Bizmak Bijombo je pored 9 poena imao i čak 20 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani, raspoložen za igru bio je Dirk Novicki koji je nanizao 20 poena uz 7 skokova i šut iz igre 8-17, od čega van linije 7.24 je pucao 4-9. Pomogao mu je Čarli Vilanueva koji je za 11 minuta ubacio 9 poena, uz 4-10 u šutu iz igre, ali to nije donalo trijumf timu iz Teksasa.

(izvor: youtube/Motion Station)

I, na kraju, oproštajna turneja Kobija Brajanta odvela je njegove Los Anđeles Lejkerse u Pepsi Centar u Koloradu u kojem su „Jezerdžije“ upisale trijumf nad Denver Nagetsima rezultatom 111:107. Iskusni 37-godišnji superstar zlatno-ljubičastih, kako sezona odmiče, tako hvata zalet i igra sve bolje i sve više nalik na onog igrača koji je žario i palio poslednjih 20 godina.

Da je to tako noćas je dokazao ubacivši čak 31 poen uz 5 asistencija i šut iz igre 10-22. Kobi Brajant pravio je velike probleme svojim čuvarima na niskom postu, a njegovi čuveni fejd-avej šutevi pogađali su uglavnom dno mrežice. Pravog saborca Brajant je imao u vidu Džordana Klarksona koji je uz 19 poena imao i 8 skokova, dok je Lu Vilijams stao na cifri od 17 poena i 5 asistencija.

Na drugoj strani, srpski internacionalac Nikola Jokić nije imao nikakvih barijera zbog činjenice da je delio teren sa legendom svetske košarke. Naprotiv, sve to kao da ga je inspirisalo da posle dužeg vremena upiše dabl-dabl. Bivši igrač Mega Leksa završio je sa 15 poena, 10 skokova i čak 5 asistencija tako koketirajući sa tripl-dabl učinkom. On je na terenu proveo skoro 30 minuta i iz igre je šutirao 5-7, a sa linije penala 5-6.

Za Nagetse je novi sjajan meč upisao rezervista Vil Barton koji je u poslednje vreme upalio sve turbine i koji igra na maksimalnom nivou. Noćas je stao na 25 poena uz 8 skokova i 7 asistencija, ali i uz kvalitetnih 10-21 u šutu iz igre.

(izvor: youtube/Motion Station)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Denver – LA Lejkers 107:111
Majami – Detroit 92:93
Toronto – Dalas 103:99
Filadelfija – Memfis 90:104

 

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter