0
Košarka

KAO NEKADA: Kobi upisao rekord sezone i poručio ‘I dalje mogu pomalo da igram’ (VIDEO)

Objavljeno: 23.12.15 u 09:55

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa noćas su savladali Denver Nagetse rezultatom 111:107 na gostovanju u Pepsi Centru.

Fenomenalnu rolu pružio je srpski centar Nikola Jokić koji je flertovao s tripl-dablom, ali i koji je podelio najlepšu asistenciju čitave noći u NBA ligi.

Ipak, centralna figura utakmice bio je iskusni 37-godišnji superstar Los Anđeles Lejkersa, Kobi Brajant koji je noća stigao do svog rekorda sezone po broju ubačenih poena postigavši ih čak 31.

Fenomenalni Kobi odigrao je kao u najslavnijim danima karijere, nije šutirao iznad 50% iz igre, ali nije ni slabije od 45%, što je procenat šuta sa kojim je šutirao tokom kompletne 20-godišnje NBA karijere.

Sjajni Brajant je počeo meč ubacivši čak 13 poena u prvoj deonici, a završio ga je snažno ubacivši 11 poena u takozvanoj „klač“ završnici. On je iz igre šutirao 10-22, od čega 2-9 van linije 7.24. Sjajni Brajant je, pored toga, podelio i 5 asistencija i bio je najzaslužniji za trijumf svog tima.

– Izgleda da i dalje mogu da igram pomalo – našalio se Brajant nakon meča nastavivši:

– Bio je ovo sjajan test za mene večeras da proverim da li i dalje mogu da igram dobro na obe strane terena, i u napadu i u odbrani – rekao je Brajant koji je tokom utakmice vodio ljutu bitku sa bezmalo dve decenije mlađim Vilom Bartonom koji je ubacio 25 poena. Pohvale su stigle i od trenera.

– Barton je bio razigran pa sam pitao Kobija da li bi možda mogao da ga preuzme. Rekao mi je „Imam ga treneru“. Par napada posle toga, uradio je fenomenalan posao – rekao je trener Lejkersa, Bajron Skot. Mladi Džulijus Rendl nije bio oduševljen izdanjem Kobija Brajanta naglasivši da njegove dobre role nisu nikakva novost.

– Ovo nije ništa novo od Kobija Brajanta. Gledam ga otkako sam bio malo dete, pa ljudi, on je to stalno radio – rekao je Rendl posle meča.

(izvor: youtube/FreeDawkins)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter