0
Fudbal

PRVI ČOVEK ŠPANSKOG FUDBALA: Mala je kazna za Blatera i Platinija!

Objavljeno: 21.12.15 u 22:25

Predsednik fudbalske lige Španije Havijer Tebas rekao je danas da su nedovoljne suspenzije od po osam godina za odlazećeg predsednika Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera i predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija.

Etički komitet FIFA suspendovao je danas Blatera i Platinija na po osam godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog malverzacija novcem Fifa.

Oni su suspendovani zbog „nelojalne isplate“ od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.

– Što se mene tiče suspenzija od osam godina nije dovoljna… Trebalo bi da im bude zabranjeno da više ikada budu deo neke sportske institucije – rekao je Tebas.

UEFA je navela da je izuzetno razočarana odlukom, ali da podržava pravo Mišela Platinija na pravično sudjenje i mogućnost da skine ljagu sa svog imena.

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre rekao je da je šokiran i tužan zbog Platinijeve suspenzije, ali da nije iznenadjen.

– Čini mi se neverovatno, ali me ne iznenadjuje, pošto je predsednik Etičke komisije prethodno objavio da će Mišel biti suspendovan na nekoliko godina. O njegovoj krivici je unapred odlučeno – rekao je on.

Vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Raubal rekao je da je odluka o suspenziji očekivana.

– Bez obzira na to,FIFA i UEFA sada moraju da donesu iosnovne odluke, u smislu ljudskih resursa. Razmena funkcionera nije dovoljna, cilj je da se vrati izgubljeno poverenje i kredibilitet, za šta će ionako biti potrebne godine – rekao je Raubal.

Blater i Platini imaju pravo žalbe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter