0
Košarka

POVRATAK ‘UJKA DRUA’: Kajri Irving igrao posle pola godine (VIDEO)

Objavljeno: 21.12.15 u 11:55

Košarkaši Klivlend Kavalirsa savladali su ekipu sinoć ekipu Filadlefije 76ers rezultatom 108:86 u svojoj Kviken Louns Areni.

Meč je prošao u znaku dominacije Lebrona Džejmsa koji je, čini se bez mnogo znoja, stigao do 23 poena uz 5 skokova i 4 asistencije.

Ipak, uprkos sjajnoj igri Lebrona Džejmsa, meč je prošao i u znaku povratka na parket Kajrija Irvinga koji se našao na terenu prvi put od aprila meseca i prvog meča finalne serije sa Golden Stejtom u kojoj je zaradio tešku povredu čašice kolena.

Popularni „Ujka Dru“ je počeo prilično hladno, šutirao je na startu 0-5 iz igre i videlo se da je pomalo „zarđao“ zbog duge pauze. Njegovi prvi poeni stigli su u finišu prvog poluvremena i to kao poklon od Lebrona Džejmsa koji je, iako je bio sam u kontri, odlučio da asistira Irvingu kako bi se mladi košarkaš što pre vratio u ritam.

(izvor: youtube/NBA)

Ti poeni kao da su „otvorili diznu“ sjajnog Irvinga koji je u nastavku meča zaigrao mnogo bolje, pa je meč završio sa 12 poena uz 5-12 u šutu iz igre, ali i sa 4 asistencije.

– Sve ovo mi sada deluje kao jednog dugo, dugo putovanje, ali napokon sam istrčao na parket sa svojim saigračima i to mi je donelo ogromno zadovoljstvo – rekao je Kajri Irving posle meča.

Da je „Ujka Dru“ zaista uživao dalo se videti i u drugom poluvremenu sa nekoliko spektakularnih poteza u njegovom karakterističnom stilu, baš kao sa čuvene reklame za „Pepsi Maks“.

Naime, Irving je pogodio trojku posle svog plesa i serije krosovera, a neposredno pre toga imao je i karakteristični ulaz koji je završio polaganjem na drugi obruč uz dosta „fingerrola“.

– Dobio sam „malu pomoć“ kod svog prvog pogotka na meču… Ali, osećam se sjajno iako sam promašio prvih nekoliko šuteva – poručio je Irving.

(izvor: youtube/NBA)

(foto: nba247365.com)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter