8
Košarka

FOTO: STARSPORT

NIJE BOŽIĆ KRIV, VEĆ: Todorić odgovornost prebacuje na najmlađe igrače

Objavljeno: 20.12.15 u 23:16

Posle teškog poraza od Mega Leksa sportski direktor Partizana Dragan Todorić stao je u odbranu trenera Petra Božića.

I sam Todorić iznenađen je razvojem događaja u utakmici 14. kola ABA j.t.d. lige.

– Ne pamtim ovakav razvoj meča, a dugo sam u košarci. Možda najboljih 27-28 minuta u sezoni, a onda smo sve to prosuli za nekoliko minuta. Težak, bolan poraz, kojim smo izgubili šansu da budemo u plej-ofu. Sada nam predstoji borba za gornji dom tabele. Neće biti nimalo lako, jer treba, pre svega pishološki da podignemo igrače. Ali, moramo da izdržimo – rekao je Dragan Todorić, a prenose ‘Novosti’.

Todorić je ponovio da Petar Božić ima veliku podršku rukovodstva Partizana, iako se trener crno-belih nalazi na velikom udaru kritika navijača i košarkaške javnosti.

– Nije idealno, ali najlakše je povući ishitren potez, a Partizan to nikada nije radio, bar ne koliko se ja sećam, a dugo sam u klubu. Božić ima puno poverenje kluba. Kada smo ga angažovali, bili smo svesni da je neiskusan, da će biti i grešaka, ali verovali smo i verujemo da ima potencijala. Jedna od uloga trenera je i da trpi pritisak. Tako je uvek u sportu – istakao je Todorić, a zatim se osvrnuo na loš učinak najmlađih košarkaša:

– Hajde da pogledamo malo smirenije, da vidimo kako je, primera radi Vanja Marinković šutirao 1-9 za tri poena, od čega je sedam šuteva bilo otvoreno, ili Pera Aranitović 4-14 – prebacio je odgovornost Todorić.

Nije propustio da se zahvali navijačima na bezrezervnoj podršci ove sezone i pored vrlo loših rezultata.

– Hvala navijačima koji nas sve vreme podržavaju. Molim ih za strpljenje, jer pravljenje tima iziskuje dug period. Ekipe se formiraju obično u junu i julu, a mi smo, da ne ponavljam zašto i kako, to uradili pred start prve utakmice. Iako je bilo teško, možda i najteže u istoriji, sa kompletnim budžetom koji je ravan plati igrača u nekim drugim timovima, sa ambicijom da se opstane. Napravili smo pomake u igri. Nažalost i sreća nas nekoliko puta nije pogledala. Ali, ne smemo da posustanemo.

0
0

8 Komentara

  1. Kažu da je na nekom koktelu 1993. godine, stupajući na dužnost po prvi put, novopostavljeni premijer navodno u šali rekao: “ Dok sam ja premijer, Partizan je šampion“! Ovo sad, je logičan rasplet jedne lakrdije koja traje od tada. Sve što je silom pravljeno ovako završava. U fudbalu ni jedna titula od stupanja na vlast pomenutog gostpodina (laka mu zemlja), nije čista. Sve je plod neću reći nameštanja, jer za to nije bilo potrebe; već igranja prijateljskih utakmica. U košarci je situacija još drastičnija. Silovano sve što se i malo približilo i ugrozilo režimsku „svetinju“. Sve do pojave Čovića i Grofa. I ko je kriv … Naravno nikada krivicu ne tražimo u sopstvenim redovima. PARTIZAN NIJE MALI KLUB. ALI JE MNOGO MANJI OD KOMŠIJA A POKUŠALO SE NA SILU IZVUĆI 20X2 TITULA. Kraj lakrdije!

    0
    0
    Odgovori
    • kojih komsija koji su jedine titule osvajali na roland garosu a mi prvaci evrope bre!Kad bi trebali da penzionisemo dresove legendi morali bi da nosimo brojeve od 50 na dalje

      0
      0
      Odgovori
  2. Pitanje za Tosu: ZASTO JE DULE OTERAN, KADA SU FINANSIJE I DALJE OCAJNE, A SPONZORA NI NA VIDIKU..?? … KOME SU DULETOVE ISTINITE RECI SMETALE, DA LI SE POLITIKA TOLIKO UVUKLA U SVETI KLUB i SPORT U SRBIJI, DA SE JEDAN KOSARKASKI DZIN DOVODI U OVAKVU POZICIJU, A SVI CUTE..??!!! STOP AUTOKRATIJI-SLOBODA PARTIZANU !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. iskreno on je tu postavljen samo da premosti ovu sezonu,jer nekog ozbiljnog trenera bi tesko nasli u ovoj situaciji(ko bi se prihvatio),da nema pojma nema, on od +18 tek na -3 trazi tajm aut,katastrofa, Kecman tuzio klub a sad sedi na klupi gde je obraz nestao….

    0
    0
    Odgovori
  4. Nalupa se covek i osta ziv.Kad ti igracu sutnu 31 put za 3 poena to je do trenera koji ne zna jednu krstenu akciju da im objasni.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter