8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

FILIP KNEŽEVIĆ: Zagriženi sam Grobar, a umreću i neću saznati zašto nisam igrao za klub koji volim!

Objavljeno: 20.12.15 u 11:35

Napadač čačanskog Borca i bivši igrač Partizana, Filip Knežević, jedan je od igrača koji su obeležili jesen u Superligi Srbije.

U razgovoru za Novosti, Knežević je sa gorčinom u duši pričao o vremenu kada je bio član kluba iz Humske. Barem se tako da naslutiti po „zvuku“ njegovih reči.

– Ja sam fudbaler s najmanje minuta u istoriji Partizana! – počeo je priču za Novosti ovaj 24-godišnji napadač koji je tokom jesenjeg dela šampionske trke postigao 8 golova i imao je 2 asistencije za svoj klub.

Knežević je odmah zatim i dodatno objasnio svoje reči.

– Za tri i po godine na terenu sam proveo tačno 50 minuta. Protiv Donjeg Srema odigrao sam prvo poluvreme i zamenjen sam, a protiv Rubina sam na terenu proveo ni manje ni više nego pet minuta. I nikada više nisam bio ni među 18 igrača. Umreću a neću znati zašto je to bilo tako – ističe Knežević.

On ističe da mu je danas jasno da tadašnji šef struke Vladimir Verzmezović nije imao dovoljno poverenja u njega.

– Očigledno, ali ja nisam dobio priliku da pokažem da li je on u pravu ili ne. Tvrdim, trpeo sam nepravdu, mada ne bežim da je bilo i moje krivice – poručio je Knežević nastavivši istim tonom:

– Ništa konkretno sebi nemam da zamerim, jer uvek sam radio maksimalno, nisam propuštao treninge, nikada o nikom nisam rekao ružnu reč. Mada, ne krijem, bio sam malo nadmen, delovalo je ponekad kao da sam stalno u gardu, a i taj moj ponos verovatno je tumačen na pogrešan način – poručio je Knežević.

Ovaj fudbaler ne negira da je sam zatražio da ode na pozajmicu shvativši da neće dobiti priliku u timu „Parnog valjka„.

– Da, ja sam tražio da idem na pozajmicu iako sam zagriženi Grobar, nisam želeo da budem igrač za treninge. Suviše volim fudbal da bih utakmice gledao sa tribina. Otišao sam u Kragujevac, na 20 utakmica sam postigao četiri gola i to je bilo dovoljno da dobijem poziv iz Portugalije. U Gimaraešu sam više igrao za B tim, jasno i zašto, nisu hteli da razigravaju pozajmljenog igrača – objašnjava Knežević. – Hteli su čistu situaciju i ja sam se vratio u Borac – naglasio je napadač Borca.

On se potom osvrnuo i na učinak u dosadašnjem toku Superlige Srbije.

– Igram zaista dobro, ali dosta toga se promenilo, sazreo sam i kao ličnost i kao igrač. Naravno, žao mi je što nisam dobio šansu u crno-belom dresu, ako ništa drugo a ono da raščistim sa samim sobom da li sam za Partizan ili nisam – naglašava centarfor „zebri“.

Na pitanje da li jeste ili nije fudbaler koji bi sebi mogao da obezbedi mesto u prvoj postavi Partizana, Knežević odgovara:

– Verujem u sebe, mislim da sam se već dokazao, 8. novembra sam napunio 24 godine, dakle, dovoljno sam iskusan, a još uvek dovoljno mlad pa je i vreme na mojoj strani. Preboleo sam dečje bolesti, ali nemam više prava na grešku. Želim da zaboravim sve što je bilo, neću više da se vraćam na to, za mene tužno vreme i više i nije važno ko je kriv – istakao je Knežević i odmah dodao:

– Mislim da je pravo vreme da Partizan pomogne meni i da ja pomognem Partizanu. Ako ima boljih, ok, neka oni igraju, ja samo tražim šansu. I nadam se da ćemo, ako do tog susreta dođe, pričati otvoreno, bez rukavica. To bi bio moj jedini zahtev, to i ništa više – u jednom dahu je Filip Knežević stavio tačku na ovaj intervju s povodom – zaokružio je priču ovaj fudbaler.

0
0

8 Komentara

  1. Decko moras ponasanje da promenis.Svima je jasno da je Filip dobar fudbaler i odlican napadac ali neka sedne i gleda svoje ponasanje na terenu i van njega pa ce videti zasto ne dobiva vise minuta.Videcemo kakav ce sad biti.Zelimvti sve najbolje u novom Partizanu….

    0
    0
    Odgovori
    • O kakvom ponasanju pricas? Pogledaj Stevanovica protiv tog istog Borca gde igra Knezevic sta radi, za 5 minuta 2 zuta kartona dobija i ostavlja tim sa igracem manje bez ikakve potrebe. Isto tako i Ninkovic, nista bolji po ponasanju, pa evo igra. Ja mislim da treba da dodje, taman onda imamo upotpunjen napad, a ne Abubakar da mora da igra njegovu poziciju jer niko ne ume da potrci posteno.

      0
      0
      Odgovori
  2. Jasno nam je, da nije tako, realizovao bi onaj zicer na JNA…Ali se nadam da ce prepoznati da si u nasoj ligi medju boljim igracima i da ce te vratiti nazad…mada i ovo izgleda kao klasicno nudjenje,ali srecno ti bilo

    0
    0
    Odgovori
  3. Zato sto ste se pokazali i ti i pauljevic i zabija u jos nekoliko „pojacanja“ te sezone protiv srpskolikasa Sabacke Macve kada ste izgubili

    0
    0
    Odgovori
  4. Da li shvatate razliku igranja u Zvezdi npr i igranja u ostalim klubovima ? Koliko ih je dovodjeno zato sto su dobri igrali u Krusevcu, Ofku, Javoru itd itd a, u Zvezdi nista … Duplo golo … e, tako i sa ovim vasim … Ogromna je razlika u zahtevu kluba i pritisak je konstantan i oni nemaju taj kapacitet da to izguraju … gde vam je Grbic Luka Trujic najsveziji primer …!?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter