0
Fudbal

PONEDELJAK DAN ‘D’: Blater izlazi pre medije

Objavljeno: 19.12.15 u 13:10

Suspendovani predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater održaće u ponedeljak konferenciju za novinare, na kojoj će odgovoriti na presudu Etičkog komiteta.

Blater je 8. oktobra suspendovan na 90 dana zajedno s predsednikom Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišelom Platinijem zbog “nelojalne isplate” od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.

Obojica su negirali optužbe, a suočavaju se sa doživotnom suspenzijom zbog kršenja pravila i sukoba interesa. Blaterov portparol rekao je da je suspendovani predsednik FIFA zakupio prostor u bivšem sedištu ove organizacije u Cirihu i da će se obratiti medijima u ponedeljak u podne. Očekuje se da će Etički komitet FIFA u ponedeljak ujutro doneti konačnu odluku o Blaterovoj i Platinijevoj suspenziji. Blater je prisustvovao saslušanju Etičkog komiteta, a Platini je bojkotovao saslušanje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter