1
Košarka

FOTO: TWITTER

PARTIJA SEZONE: Džremi Lin ponovo postao ‘Linseniti’ (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.15 u 11:35

Košarkaši Šarlot Hornetsa pobedili su Toronto Reptorse u svojoj Tajm Vorner Kejbl Areni rezultatom 109:99 i to posle produžetka.

Fenomenalnu noć iza sebe ostavio je Džeremi Lin. Za sada ostaje misterija da li je, poput svoje spektakularne frizure, i loptu namazao gelom pa mu se ista doslovno lepila za dlanove odakle je, kao teledirigovana, odlazila do dna mrežice, ili je „Štreber s Harvarda“ koristio vlašku, eventualno vudu magiju na svom putu ka rekordu sezone.

Popularni „Linesniti“ maksimalno je profitirao iz činjenice da prošle noći zbog bolesti i temperature na parketu nije bilo Nikolasa Batuma, krilnog igrača koji je po dolasku u Tajm Vorner Kejbl Arenu procvetao na poziciji beka-šutera.

Fenomenalni Džeremi Lin meč je završio sa 35 poena, 4 asistencije, 5 skokova, 2 blokade i uz sjajan procenat šuta iz igre odakle je pogodio 13-22, te solidnih 2-5 u šutu van linije 7.24. Sa linije penala Lin je bio na visokom nivou sa 7-9.

– Ovo je nešto što sam želeo da uradim jako dugo vremena – rekao je Linseniti posle susreta.

– Video sam koliko je (biti plejmejker) iscedilo iz Ala Džefersona i Kembe Vokera. Ovo, ipak, ne bih mogao da postignem bez Kembe koji je bio sjajan, a isto tako ni on ne bi bio ovako dobar da nije bilo mene. Dobro je to što možemo uzajamno da se pomažemo – rekao je Džeremi Lin koji je krenuo u meč sa vrelim startom pogodivši prvih 8 od 9 šuteva ka košu rivala. I to do poluvremena.

Ono što je, takođe, zanimljivo jeste da je Džeremi Lin odigrao svoj peti meč sa 30+ poena, a prvi još od 2013. godine kada je ekipi Filadelfije isporučio 34 poena.

Zanimljiv je i podatak da je Džeremi Lin do ovog meča držao rekord sezone na cifri od 19 poena. Već na poluvremenu imao je upisanih 18 poena na svom kontu.

Da li može Lin da se vrati u formu u kojoj je bio igrajući za Njujork Nikse? Ako je verovati rečima vlasnika Šarlota Hornetsa, legendarnom Majklu Džordanu: i te kako može.

– Mislim da će se, kako sezona bude odmicala, ispostaviti da je naše najveće pojačanje ovog leta bila akvizicija Džeremija Lina – rekao je nedavno Majkl Džordan.

(izvor: youtube/FreeDawkins)

0
0

1 Komentara

  1. Video sam koliko je (biti plejmejker) iscedilo Ala Dzefersona?!? Ljudi, ne zajebavajte me, Al Dzeferson je pozicija 5/4, najcesce centar. Lin sigurno nije mislio da je Dzeferson igrao pleja sa svojih 2.10 ili koliko vec.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter