0
Ostali sportovi

OKS ODABRAO NAJBOLJE: Novak, Ivana, vaterpolisti, košarkašice…

Objavljeno: 17.12.15 u 21:11

Na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije doneta je odluka o najuspešnijim sportistima, ekipama i treneru za 2015. godinu, a laureatima su večeras nagrade uručene.

Najuspešniji sportista je najbolji teniser sveta Novak Đoković, dok je u ženskoj konkurenciji za najuspešniju proglašena atletičarka Ivana Španović koja je ove godine osvojila bronzu na Svetskom i zlato na Evropskom prvenstvu.

Kao osvajači zlatne medalje na Svetskom prvenstvu muška vaterpolo reprezentacija proglašena je za najuspešniju mušku ekipu, dok su prvakinje Evrope, košarkašice Srbije najuspešnija ženska ekipa.

Mladi sportista u izboru Olimpijskog komiteta Srbije za 2015-u godinu je tekvondistkinja Tijana Bogdanović koja je kao junior osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore, srebrnu na Evropskom za seniore i zlatnu na Evropskom prvenstvu za juniore. Za najuspešnijeg trenera proglašen je selektor muške vaterpolo reprezentacije Dejan Savić.

U godini u kojoj su održane prve Evropske igre Olimpijski komitet Srbije proglasio je i najuspešnije sportiste Srbije na ovom takmičenju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Damir Mikec je sa dve osvojene zlatne medalje najuspešniji sportista, dok će u ženskoj konkurenciji trofej poneti Dalma Benedek Ružičić i Milica Starović koje su osvojile zlatnu medalju u disciplini k2 500m i peto u disciplini k4 500m.

Dan Olimpijskog komiteta na kojem će najuspešnijima u 2015-oj biti uručeni Trofeji Olimpijskog komiteta održaće se 17. decembra sa početkom u 20 časova u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije.

Na predlog Programske komisije Olimpijskog komiteta Srbije na sednici Izvršnog odbora, usvojeni su kriterijumi za učešće sportista u programu Olimpijskog komiteta Srbije „Rio 2016“ za narednu godinu. Novousvojeni kriterijumi tretiraju svaki sport pojedinačno u pogledu specifičnosti sistema kvalifikacija za Olimpijske igre, ali je nivo kriterijumskih rezultata potrebnih za učešće u programu identičan za sve sportove.

Novi kriterijumi za olimpijsku kategorizaciju u 2016-oj prate strategiju koja ima za cilj osvajanje većeg broja medalja i većeg broja plasmana među prvih deset (TOP 10) na Olimpijskim igrama u Riju u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012.godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter