8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GLAS BIVŠE UPRAVE: Morali smo da prodamo Živkovića za ‘kikiriki’

Objavljeno: 17.12.15 u 11:31

Kao što je dobro poznato, nekadašnja uprava Partizana na čelu sa Draganom Đurićem zaključila je posao oko prodaje Andrije Živkovića sa Investicionim fondom Zahavija Pinija.

Tadašnji čelnici „Parnog valjka“ prodali 50% prava na ugovor Andrije Živkovića agenciji Pinija za sumu od 1.25 miliona evra.

Ovaj transfer, iz sadašnje perspektive u kojoj je mladi Živković jedan od najtražnijih mladih fudbalera na evropskoj pijaci, deluje kao katastrofalan. Međutim, iz bivše uprave ističu da su bili „prinuđeni da gase požare“ te da su zbog toga prodali Živkovića za „smšan novac“.

Da stvar bude gora po Partizan, kako pišu Novosti, ukoliko Živković ne bude otišao ove zime, crno-beli će morati da vrate 1.25 miliona evra Zahaviju Piniju, ali i da plate penal u iznosu od novih milion evra.

Bivši potpredsednik Partizana Ratomir Babić objasnio je zbog čega je tadašnja uprava odlučila da krene ovom stazom. 

– Cela ta priča dobija drugačiju dimenziju ako se gleda samo iz ove perspektive. Mi smo tada bili u ozbiljnom finansijskom problemu, sa neisplaćenim zaradama, premijama, pretnjama štrajkom. Najbolje bi bilo da smo mogli da podignemo kredit, ali kako nismo, tražili smo mogućnost da preživimo. Da objasnim plastičnije, kada vatra gori morate da pronađete način da ugasite požar – rekao je Babić.

On je naglasio da drugih rešenja u tom trenutku nije bilo.

– Kako je situacija sa Pantićem bila takva da nije želeo da produži ugovor morali smo da se okrenemo Živkoviću i produžimo saradnju na još tri godine. Moram da kažem da smo tada otvoreno i korektno razgovarali i sa Andrijinim ocem Jovicom i sa menadžerom Đorđevićem. Da se razumemo, mi kao klub imamo prava da raspolažemo sa našim igračem, sa delom kojim je Partizan u tom trenutku raspolagao. Pri dogovoru oko novog ugovora, Andrijinom ocu smo obećali 15 odsto od prodaje, dok je sa Đorđevićem dogovoreno da njemu pripadne deset odsto – naglasio Babić.

– Darko Grubor i ja smo otišli, uz saglasnost Upravnog odbora, u Tel Aviv i tamo precizirali aranžman, po kojem smo 50 odsto prava na igrača prodali za 1.250.000 evra. To nije nikakva tajna, niti nešto što ne može da se proveri u spisima koji stoje u klubu. Mi smo na taj način uspeli da ugasimo požar i isplatimo zaostala dugovanja prema radnoj zajednici i igračima – insistira Babić.

Međutim, situacija je danas u klubu takva da ukoliko crno-beli ne prodaju Živkovića ove zime, moraće da vrate sumu od 2.25 miliona evra Piniju, a ukoliko ga prodaju: pripašće im svega 25% novca od tog transfera. Rečnikom „običnog čoevka“: samo mrvice.

– Moglo bi se reći da je sa sportske strane ta odluka koja je doneta bila odlična, ali sa finansijske loša. Naravno da bi najbolje bilo da dođe do produžetka saradnje i Andrija nastavi da se razvija u našem klubu. U suprotnom, ukoliko ne ode u januaru, u junu će se pored vraćanja 1.250.000 evra platiti još i penali u iznosu od milion evra – poručio je Babić.

0
0

8 Komentara

  1. zivkovicu je cena napunpana zbog trzista.decko ako ostane u partizan krajem sledece godine niko za njega nece da plati ni 1.5mil,jer dolaze novi mladi a i nije neki igrac koji se izdvaja dosta mu sansi treba i plane brzo,

    0
    0
    Odgovori
  2. ..Pa neka platimo i penale, a produzimo ugovor sa Ziletom na 4 godine i za 2 ga prodamo za 15 milki i Partizan u debelom plusu od 12,75 miliona, malo li je..??!!! a sto se tice izgovora „MORALI SMO“, e tu je glavni problem, ZASTO STE MORALI..??!!! ZATO STO KAO SAMPIONI SRBIJE NISTE IMALI JAKOG GENERALNOG SPONZORA, DOK JE VICE-SAMPON SRBIJE DOBIO GASPROM OD PRETHODNE VLASTI NA CELU SA BORISOM TADICEM, ZASTO…DA SE NE BI UGASIO POHARAN KLUB OD SOPSTVENIH „LEGENDI“???!!!!! AKO NISTE BILI SPOSOBNI ZA VODJENJE KLUBA, O CEMU SE ONDA RADILO, AKO NE O LICNIM INTERESIMA !!! MA, NISMO SVI ISTI U OVOJ SRBIJI, JOS IMA NAS KOJI RAZMISLJAMO SVOJOM GLAVOM…!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Vidi se koliko razmisljas svojom glavom po komentaru ha,ha…Komentar ti je za plakanje i smeh u isto vreme. Kazes prodati ga za 15 milki i Partizan bi bio u debelom plusu od 12,75 miliona ha,ha,bravo genije a sta sa tim sto je nedavno iz Partizana objavljeno i zvanicno da je dug negde oko 16 miliona (ako nije i vise)+tu nisu uracunati svi troskovi iz ove sezone jer se duguje igracima,zaposlenima u klubu,ljudima koji rade na odrzavanju zemunela,porez drzavi itd…Pa budzet od 10-12 miliona za sledecu godinu koji treba biti obezbedjen…Pa ta 2 i nesto miliona penala koji bi morali biti placeni Zahaviju…Pa Partizan da dobije sada za njega 15 miliona i da proda sve ostale igrace za oko 20 miliona koliko vrede prema transfer marketu+da dobije 5-6 miliona zaradjenih od Lige Evrope to je oko 40 miliona mozda ne bi bio u tolikom plusu koliko ti kazes, 20ak miliona da se sanira dug+2 miliona Zahaviju+12 miliona budzet za sledecu sezonu+isplate igracima i zaposlenima za ovu sezonu,malo bi tu plusa bilo ha,ha…I na kraj krajeva napisao si prodati ga za 2 godine,a sta ako se Partizan npr ne bi plasirao sledece sezone u Evropu sto moze lako da se desi jer je u LE teze uci nego u LS,cena bi mu opala ako ne bi igrao 1 godinu u Evropi,pa npr povreda neka,losa forma i slicno…Nije to tako lako iskesirati za njega sada skoro 2 i po miliona+njegove plate za 2 godine,nedavno mu obecali milion po sezoni to je oko 4 i po miliona a ne znas da li ces sigurno te pare da povratis..Bolje se mani komentarisanja ovde kad gledas sve tako plitko…

      0
      0
      Odgovori
  3. Zivim za dan kada ce sve lopove u ovoj zemlji osudi na dozivotnu robiju, al’ pre toga konfiskovati im celu imovinu, i udariti gde najvise boli, pa ce onda cvetati ruze i biti normalno.. E tako ces vucicu vratiti pare, a ne po sirotinji da udars, kad tad…

    0
    0
    Odgovori
  4. A sad potpisati stvari nekretnine imovinu babicu gruboru i đuriću pa neka oni vrate pare banda hostaplera koja živi na račun našeg partiza

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter