1
Vremeplov

VREMEPLOV: Milan danas slavi 116. rođendan – koji tim “rosonera“ je najbolji u istoriji!? (ANKETA)

Objavljeno: 16.12.15 u 18:06

Danas 116. rođendan slavi jedan od najvećih Italijanskih i svetskih klubova – Milan. 

Klub su osnovali 1899. godine. Englezi Herbert Kilpin i Alfred Edvards. Biraju se crveno-crni dresovi, da bi se istakla želja, žestina i velika borbenost ekipe

Milan je osvojio 18 evropskih i svetskih trofeja i zajedno sa Bokom Juniors i Real Madridom je najuspešniji klub na svetu.

Osvojio je četiri svetske titule, više nego bilo koji tim – tri Interkontinentalna Kupa i jedno Svetsko prvenstvo za klubove. Ligu Šampiona osvajao je sedam puta (samo je Real Madrid uspešniji sa 10 titula), Superkup Evrope rekordnih pet puta, a Kup pobednika kupova dva puta.

Milan je osvojio nacionalno prvenstvo 18 puta, samo je Juventus uspešniji. Kup Italije je osvojen pet puta a Superkup Italije šest puta. Liga Evrope je jedini veći trofej koji nikad nije osvojen.

Kroz San Siro je prošlo mnogo asova, upravo zbog nekih od njih mnogi su zavoleli ovaj klub.

Najveće legende kluba su Franko Barezi i Paolo Maldini, o njihovoj veličini dovoljno govori to, da su njihovi brojevi 3 i 6, povučeni iz upotebe. 

maldini_seedorf_milan_roma

Najviše utakmica odigrao je Paolo Maldini, ukupno – 902 nastupa.

Najbolji strelac u istoriji kluba je Šveđanin Gunar Hordal sa postignutih 210 golova.

“Rosoneri“ su kroz svoju istoriju imali dva tima za koje mnogi smatraju da su najbolji na svetu. Krajem 80-tih godina i u novijoj eri. Pogledajte o kakvim velikanima je reč, pa odgovorite u našoj anketi. 

Milan 1988
FK Milan 1988: Paolo Maldini, Frank Rajkard, Karlo Anćeloti, Rud Gulit, Marko van Basten, Filipo Gali, Anđelo Kolombo, Alesandro Kostakurta, Franko Barezi, Roberto Donadoni, Mauro Tasoti.
Milan 2003
FK Milan 2003: Paolo Maldini, Dida, Andrij Ševčenko, Klarens Sedorf, Kafu, Alesandro Nesta, Kaka, Alesandro Kostakurta, Đenaro Gatuzo, Andrea Pirlo, Filipo Inzagi

Koji je najbolji tim u istoriji Milana?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter