Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je danas da će njegova ekipa protiv madjarskog OSC-om morati da odigra jednu od najboljih utakmica u sezoni ako želi da iznenadi protivnika.

– To je za nas poslednja utakmica u ovom delu sezone. Osvojili smo Kup, dobro igramo u Jadranskoj ligi, četvrti smo na tabeli, što nam je i cilj, kako bismo se plasirali na završni turnir. Protiv OSC-a ćemo tražiti svoje šanse. Neće biti lako i moramo da odigramo jednu od najboljih utakmica sezone kako bismo se suprotstavili i iznenadili ih, rekao je Vujasinović na konferenciji za novinare u Beogradu.


Partizan će u sredu u 20.00 na Banjici igrati protiv OSC-a u četvrtom kolu Grupe B Lige šampiona. Crno-beli su do sada zabeležili jednu pobedu, dok mađarski tim ima sve poraze.

Govoreći o narednom protivniku, Vujasinović je kazao da je to tim sa dobrim, ali ne i vrhunskim igračima.

– Mađarska ekipa je sastavljena od mnogo izuzetno dobrih, ali ne i vrhunskih igrača, kakvi igraju u Pro reku. To su igrači sa šireg spiska madjarske reprezentacije, imaju dva reprezentativca i dva stranca, kazao je trener crno-belih.

On je rekao da neće moći da računa na Stefana Vica, dok je neizvestan nastup Nikole Jakšića i Nemanje Radojevića, koji su bili bolesni.

Vujasinović je rekao da je i dalje teška finansijska situacija u klubu i da bi za normalno funkcionisanje ekipi trebalo 300 hiljada evra godišnje.

– Lako je predvideti šta će biti naredne godine. Ne može da se zaustavi pad, može da bude samo gore. Mi smo sad uveli mladi tim, a sledeće sezone nećemo moći to da uradimo jer se sužava prostor. Teško će nešto da se promeni ako se ovako nastavi. Izgubićemo klubove i baze. Na ivici smo opstanka, ali prestali smo da pričamo o tome jer nema ko da čuje, rekao je Vujasinović.

Prema njegovim rečima, Partizan je uvek bio “baza domaćeg vaterpola” i taj klub je održao srpski sport posle raspada Jugoslavije i rastanka sa Crnom Gorom.

– Ali, ljudi na pozicijama to ne mogu ili neće da shvate, dodao je on.

Vujasinović je istakao da srpski vaterpolo “sigurno ne očekuje svetla budućnost”.

On je naveo da je Partizan prošle godine imao budžet od 60.000 evra za igrače i podsetio da su crno-beli igrali Ligu šampiona, osvojili domaće prvenstvo i nastupili u finalu Kupa.

– 300.000 evra bi omogućilo normalnu situaciju, toplu vodu u bazenu, da platimo putovanja i odlaske na pripreme, što smo sada ukinuli, rekao je Vujasinović.