26
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Zvezda odlično krenula, ali je Fenerbahče ipak bio prejak (VIDEO)

Objavljeno: 11.12.15 u 22:24

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbačea u Istanbulu u 9. kolu Evrolige rezultatom 79:61 (18:20, 21:17, 19:14, 21:10).

Pre ovog meča trener Zvezde Dejan Radonjić najavio je povratak u tim Nemanje Dangubića i izostanak zbog bolesti Maika Cirbesa, a ispostavilo se da je bilo obrnuto. Cirbes je bio na parketu od početka meča i otvorio ga je sa osam brzih poena, dok je Dangubić priliku dobio ‘na kašičicu’.

Zvezda se nije uplašila renomiranog protivnika na njegovom terenu, posle prve četvrtine rezultat je bio u egalu, a nošeni pomenutim Cirbesom i trojkama Marka Simonovića i Branka Lazića crveno-beli su stigli do devet poena prednosti sredinom druge deonice – bilo je 21:30.

Ipak, usledio je veliki nalet domaće ekipe, koji je na kraju zaustavilo poluvreme. Serija 19:7 završila se sa istekom druge četvrtine na kraju koje je rezultat glasio 39:37 u korist Fenerbahčea.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Iako je rezultat bio u egalu, a Zvezda vrlo ravnopravna sa turskim timom, ispostavilo se da je kraj prvog poluvremena usmerio utakmicu u smeru ekipe Željka Obradovića. Raspucali su se Antić, Bogdanović, pa i Kalinić, Slukas je odlično dirigovao sa pozicije plejmejkera, a Zvezda nije uspevala da povuče ‘ručnu’.

Iz minuta u minut je rasla prednost domaćih, a najveće vođstvo iznosilo je 17 poena. Poslednjih nekoliko minuta prošlo je u nešto opuštenijoj i atraktivnijoj igri oba tima, pa su i neki mlađi igrači dobili priliku da zaigraju.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Najefikasniji na ovom susretu bio je Marko Simonović sa 15 postignutih poena iz pet pogođenih trojki, Maik Cirbes je dodao 12, a Vladimir Štimac 11 poena. Na drugoj strani, najviše su se istakli Ekpe Udo sa 13, Pero Antić i Luiđi Datome ubacili su po 12 koševa, Bogdan Bogdanović bio je još dvocifren sa 10, dok je Nikola Kalinić dodao sedam.

Odluka o učesniku TOP 16 faze biće doneta sledećeg petka kada će se u direktnom duelu Crvena zvezda i Bajern u hali ‘Pionir’ boriti za dalji plasman. Pre toga Zvezda će u ponedeljak gostovati Mega Leksu od 21 sat.

0
0
26 Komentara
  1. ..“Srecom“ po Stimca, da nije naisao BRZI VOZ, RAMPA je u vise navrata bila „PODIGNUTA“… .!. XXAAXXAA .!. A, Kvinsi i „Svastika“, dal’ su igrali ili su i dalje povredjeni..??..Odbice im Coki od STIPENDIJE, a mozda ih posalje u PAOK kod BIG-SOFA.. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Sta god ti ovde pisao i lupao,cinjenica je da se Zvezda bori za top 16 a vi za opstanak u nikad slabijoj Aba ligi kako umete da kazete,tako da je svaki komentar suvisan!!!

      0
      0
      Odgovori
  2. ..“Srecom“ po Stimca, da nije naisao BRZI VOZ, RAMPA je u vise navrata bila „PODIGNUTA“… .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  3. cestitam ti Radonjicu jos jednom si pokazao da neznas nist!! nedati kos punih 5 min u trecoj cetvrtini a nista ne preduzeti to mozes samo ti!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Popaje, ajd’ u skolu..preskak’o si gradivo…nepismen siiii..!!!! RADONJA JE COKIJEV NADZORNIK I CO’EK OD POVERENJA-ZBIR..!!!

      0
      0
      Odgovori
  4. Eto malo veselja i za igokejce SNS, posle jucerasnjeg potopa crno bele narikace se malo i vesele..nisu dzabe Janicari hohohohoho

    0
    0
    Odgovori
  5. Al’ „igraju“ ONI kosarkasi, ANTIC I KALINIC, SVAKA IM CAST.. .!. XXAAXXAA .!… Nisam mogao ni da zamislim, da bih mogao da „navijam“ za njih dvojicu.. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Pa za vas franjevce ništa novo prodajete se eto i za turke navijate vi kako vetar duva tako i vi „volite “ svoj „klub“

      0
      0
      Odgovori
      • Partizan je to ne Fener… Željko, Bogdan, Veseli za 3:5. Ali da nema vas sa iq nebi mogao av da radi to što radi. Poturice ganske vekovne. Šta vi znate ko je čovke i ko su njegovi od 14 veka do danas…

        0
        0
        Odgovori
  6. Koliko narodnih para za nabijanje kk kukuruz….koliko stranaca, koliko klupa, fmp radnički i nemoć…

    Klub gmo sns av ad

    0
    0
    Odgovori
  7. -Ovaj poraz ce vam RAZBITI SAN i oduzeti „spokoj“ koji vam je neophodan da biste sve TO PONOVO PREZIVELI..nastupilo je cutanje, tesko, mucno kao i decenijama pre…PONOVO STE NA IVICI-PLACA..!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Mi ćemo sledeće nedelje daće bog ostvariti plasman u top 16. A sto se tice plakanja kažu nestašica papirnih maramica u Srbiji sve ste pokupovali sinoć verujem da si i ti cmizdrio tako da očekujem te da se javiš sledeće nedelje kadA ZVEZDA pobedi A ne da se sakriješ u rupu kao sinoć i mnogo puta ove godine pošto ste navikli na poraze i debeli minus

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter