1
Košarka

PONUDA FIBA KOJU JE TEŠKO ODBITI: Kom će se carstvu prikloniti srpski klubovi?

Objavljeno: 10.12.15 u 16:51

Neizvesnost oko učešća klubova sa ovih prostora u novom formatu Evrolige, u kom će mesta imati za samo 16 klubova, pokušaće a iskoristi FIBA koja osniva novo takmičenje – Ligu šampiona.

Danas je u Minhenu održan sastanak kojim je predsedavao generalni sekretar FIBA Patrik Bauman, a prisustvovali su predstavnici većine evropskih kako nacionalnih tako i regionalnih takmičenja.

Košarkaški savez je na tom sastanku predstavljao Dragan Đilas, predsednik ove organizacije.

Prema informacijama koje su se do sada pojavile novo takmičenje bi imalo 32 ili 34 predstavnika, a iz ABA lige bi direktan plasman obezbedila dva prvoplasirana tima, dok bi treći išao u kvalifikacije.

Novi sastanak je zakazan za 7. januar kada bi trebalo da budu utanačeni svi detalji takmičenja koje bi trebalo da krene od sezone 2016/17.

Podsećamo da će u ULEB Evrolige od naredne sezone igrati 16 klubova, a 11 mesta će zauzeti ekipe sa A licencom koje su već potpisale 10-godišnje ugovore, tri će pripasti osvjačima još uvek neodređenih liga, jedno osvajaču Evrkupa, a poslednje pobedniku kvalifikacija.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter