0
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

UDRUŽENJE FUDBALSKIH POSREDNIKA: Srbija se približava Evropi (FOTO)

Objavljeno: 09.12.15 u 20:38

U hotelu „Zira“ održan je prvi sastanak Udruženja fudbalskih posrednika Srbije, a gost sastanka bio je generalni menadžer EFAA (Evropska fudbalska asocijacija agenata) Roberto Branko Martins.

On je održao jednočasovno predavanje o ulozi EFAA u fudbalu danas i istakao zašto je dobro da Srbija dobije svoje Udruženje fudbalskih posrednika.

– Naš zadatak je veoma težak, a on je da branimo interese fudbalskih agenata. Cilj nam je da se naš glas čuje u njavećim fudbalskim kućama kao što su UEFA i FIFA. Poznato je da se dve krovne organizacije bore za eliminaciju „treće“ strane u transferima igrača i da žele da udeo agenata spuste na 3%. Mi se borimo za prava agenata, istina, nismo imali sastanke sa ljudima iz FIFA i UEFA, ali imamo jak lobi u te dve organizacije. Srbija bi osnivanjem svog udruženja se približila našoj organizaciji, a svim fudbalskim menadžerima bi bio daleko lakši posao pri transferu igrača iz vaše zemlje u inostranstvo – rekao je Martins.

Skupu u hotelu „Zira“ prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti iz fudbalskog sveta među kojima su trener Miodrag Martać, te naši najeminentniji fudbalski agenti Radojica Rajo Božović, Mladen Ratkovica, Dejan Žuća Radić, Zoran Pavlović, Rade Ćaldović, sin Ranka Stojića, Stefan i mnogi drugi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter