0
Evrokupovi

ISPOVEST: Kako je Rafa Benitez spasio karijeru sadašnjoj zvezdi Barselone!?

Objavljeno: 09.12.15 u 18:28

Bio je, kako kaže, u crnoj rupi, a onda je došao Rafael Benitez! 

Defanzivac, Barsin univerzalac Havijer Maskerano otkrio je kako je pre nekoliko godina Rafael Benitez bio ključan u njegovom “buđenju iz mrtvih“. 

Ako se ne sećate, Havijer Maskerano i Karlos Tevez su u zimu 2007. godine u paketu stigli u Vest Hem, a Argentinac otkriva koliko mu je bilo teško da se privikne posle selidbe u Evropu.

– Bilo mi je jako teško kada sam prešao u Vest Hem. Ne mogu ni da objasnim, ali nisam bio u dobrom momentu u svojoj karijeri. To je bio moj prvi angažman u Evropi i nisam se snašao, nisam imao minutažu. Tada se pojavio Rafa Benitez i odveo me je u Liverpul – otkrio je Maskerano i nastavio:

– Mnogi su se pitali šta ću ja takvoj jednoj ekipi u kojoj su u tom trenutku igrali Ćabi Alonso, Mohamed Sisoko i Stiven Džerard, ali Benitez mi je ulio poverenje rečima “niko od njih ne poseduje takav talenat“. Večno ću mu biti zahvalan što me je izvukao iz crne rupe. On je inteligentan i veliki trener – rekao je Maskerano. 

Maskerano je posle epizode u Liverpulu, leta 2010. prešao u Barselonu sa kojom je osvojio dve Lige šampiona i četiri titule u Primeri, uz mnoge druge brojne trofeje…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter