0
Ostali sportovi

SP ZA RUKOMETAŠICE: Očekivan poraz od Danske

Objavljeno: 08.12.15 u 22:48

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pretrpela je drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Danskoj. Danska je na krilima svojih 14.000 navijača u rasprodatoj “JUSK BANK” areni bila ubedljiva – 29:20 (13:12) i tako obezbedila plasman u osminu finala sa tri pobede.

Pred izabranicama Saše Boškovića meč odluke u sredu od 18.30 sa selekcijom Japana. Srpkinje su odigrale dobro prvo poluvreme, ali je domaći sastav, pre svega, jakom odbranom uspeo da slomi otpor naših devojaka i uđe mirno u finiš meča.

Iako su do 18. minuta, kada je Sanja Radosavljević pogodila za 9:9, Dankinje bile konstantno u vođstvu, srpski tim je dobro parirao, pronalazeći rešenja u napadu, gde su Kristina Liščević i Tamara Georgijev uspešno pronalazile put do gola Toft uz pomoć rastrčane Anđele Janjušević na desnom beku. Iskusnu Toft u odbranama je pratila i Jovana Risović, što je dodatno ulilo samopouzdanje srpskom timu. Srpkinje su od samog starta imale rešenje za dansku odbranu, ali je problem bila realizacija, nekoliko promašenih zicera od strane Petrović, Krpež i Rajović.

Do 27. minuta, Dankinje su otišle na 13:10, ali su Krpež i Georgijev uspele da smanje na 13:12 pred odlazak u svlačionicu.

Drugo poluvreme, druga priča. Dankinje su stisle odbranu, a Saša Bošković je na to pokušao da odgovori vraćanjem startne bekovske trojke Stoiljković – Liščević. To nije urodilo plodom, zakazao je šut sa devet metara, a nagoveštaj pada bila je prednost Danske 17:13 u 36. minutu.

Poslednji priključak viđen je u 39. minutu nakon gola Liščević za 16:19, a nakon toga, Danska je u potpunosti preuzela kontrolu nad utakmicom. Pokušao je Bošković tajm-autom u 43. minutu (16:21) nešto da promeni, ali bilo je jasno da je poraz neizbežan.

U poslednjih 20 minuta, Srbija je postigla četiri gola. U napadu više nije bilo rešenja da se nadigra obodrena odbrana domaće selekcije. Šansu su dobile Prijović, Števin i Bandelier, ali pozitivan efekat je izostao.

Kako se meč približavao kraju, razlika u korist Dankinja je rasla, sve do rekordnih +9 – na samom kraju…

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
SRBIJA – DANSKA 20:29 (12:13)

SRBIJA: Radosavljević 1, Krpež Šlezak 4 (3), Trifunović, Števin 1, Živković 1, Prijović, Janjušević 2, Risović (11 odbrana, sedmerac), Rajović 1, Georgijev 3, Radojević, Bandelier, Kačarević (dve odbrane), Stoiljković 2, Liščević 5, Petrović .

DANSKA: Toft pet odbrana, Poulsen šest odbrana, Skov 2, Okels 1, Pedersen 2, Fisker, Hansen 1, Gravholt 3, Holmsgard, Bodholt, L. Jorgensen 7, Kristiansen, Norgard 6 (3), Ostegard 1, Burgard, S. Jorgensen 5
[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter