1
Košarka

FOTO: TWITTER

STEF KARI: Mislim da sam najbolji na svetu

Objavljeno: 07.12.15 u 21:47

Košarkaš Golden Stejta, Stef Kari rekao je da veruje da je trenutno najbolji igrač sveta i da tako sebe motiviše da igra bolje iz utakmice u utakmicu.


Aktuelni šampion NBA lige zabeležio je ove sezone najbolji početak u istoriji lige, sa 22 pobede bez ijednog poraza. Statistika pokazuje da Voriorsi ove sezone postižu 116 poena iz 100 poseda i ako bi tako nastavili, to bi bio najbolji napad u istoriji takmičenja.

 – Kada sam na parketu, definitivno verujem da sam najbolji na svetu. Ne ulazim u to zašto sam bolji od ovog ili onog, ali to mi je motivacija za rad – rekao je Kari za najnoviji broj magazina I-es-pi-en (ESPN), koji treba da izađe u utorak.

Plejmejker Voriorsa je na početku ove sezone bolji nego prošle, a kao najveći napredak u svojoj igri istakao je unutrašnju igru.

– Neko mi je rekao da sam odmah iza Deandrea Džordana po procentu šuta iz reketa, što je prilično ludo. To znači da je završavanje iz reketa verovatno ono u čemu sam najviše napredovao. To nema baš smisla kada se uzme u obzir kako igram, ali to se lepo dopunjuje sa brojem trojki koje šutiram – rekao je Kari.

Lider tima iz Kalifornije ocenio je i da je ostatak tima napredovao u odnosu na prošlu sezonu.

– Pojedinačno, svi su podigli nivo igre. Timski, to je hemija. Sada smo u drugoj sezoni sistema trenera (Stiva) Kera, što je period za koji on kaže da se čovek navikava na sistem potpuno. To se odnosi ne samo na zvanje akcija, već i na principe, osnove u selekciji šuta, brzog igranja, odbrane…Sve to nam sada dođe prirodno – rekao je Kari.

Mediji su primetili da je najbolja niska postava Golden Stejta: Kari, Klej Tompson, Harison Barns, Andre Igudala i Drejmond Grin, i koju su nazvali „petorka smrti“.

– Znam da će se nešto lepo desiti kada sam u toj postavi. A što se tiče njenog zaustavljanja, mogu samo da kažem: srećno. Ako pokušate da nam oduzmete nešto, uvek sledi odgovor, neki drugi način da se šutne. Kada se suočite sa našom niskom postavom, čeka vas duga noć – rekao je Kari.

Postava sa niskim igračima se naziva „smol bol“ (small ball), i u njoj se svesno žrtvuju visina, fizička snaga i kontrola reketa zarad brzine, pokretljivosti i šuteva sa poludistance i distance. Golden Stejt je trenutno najbolji predstavnik takvog načina igre.

– Neko može da proba da iskopira naš stil ‘smol bola’, ali neće imati ljude za to. Ne postoji još jedan Drejmond Grin, još jedan Klej ili Andre. Ako protiv nas uvedete nisku postavu, mislimo da imamo dobre šanse da vas pobedimo – rekao je Kari.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter