0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

DECEMBARSKI CIKLUS PRIPREMA: Deo reprezentacije u Turskoj, deo u Parizu

Objavljeno: 07.12.15 u 17:55

Stručni štab veslačke reprezetacije Srbije odredio je sastav za decembarski ciklus priprema koji će od 8. decembra do 28. decembra 2015. biti odrađen u turskom Kodžegizu.

U utorak put Turske kreću Miloš Vasić, Nenad Beđik, Radoje Đerić, Igor Lucić, Andrija Šljukić, Dušan Bogičević, Veselin Savić, Jovan Popović i Iva Obradović. Oni će tri nedelje u Kojdžegizu raditi pod dirigentskom palicom članova Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojšom Ilićem i Dejanom Guslovim i trenerima reprezentacije Aleksandrom Ivkovićem i Sašom Mimićem.

Marko Marjanović će propustiti ovaj ciklus priprema, a u Beogradu će ići na terapije, jer je povredio tetive podlaktice. Po povratku u Srbiju kandidati za sastav nacionalnog tima nastaviće s treninzima u zemlji. 15. januara počinje novi ciklus priprema u Kojdžegizu.

Laki veslači Miloš Stanojević, Petar Jovanović, Marko Jošić i Nikola Cvijetić od petka, 4. decembra, nalaze se na pripremama u Parizu gde rade na regatnoj stazi Monlažoli pod patronatom trenera Sedrika Tublana, koji je doveo Stanojevića do bronze u skifu za lake veslače na Svetskom prvenstvu za seniore ove godine u Francuskoj.

Oni su u glavnom gradu Francuske obavili već prva testiranja, među kojima je bilo i učešće na takmičenju na ergometrima. U Parizu njih četvorica će ostati do 13. decembra, kada se vraćaju u zemlju gde će nastaviti pripreme u sklopu programa formiranja jedne lake posade za kvalifikacionu regatu u Lucernu za plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. Trenutno najbliže je da to bude dubl skul za lake veslače.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter