0
Košarka

BUNDESLIGA: Aleksandrov ostao u vrhu

Objavljeno: 07.12.15 u 11:55

Košarkaši Oldenburga zadržali su se u vrhu Bundeslige pobedom nad Telekom Bonom sa 85:77, a Nemanja Aleksandrov prikazao je veoma solidnu partiju.

Oldenburg je tako upisao osmu pobedu ove sezone u 11. mečeva u nemačkom šampionatu i vratio se na pobednički put posle, može se reći, iznenađujućeg poraza od Hagena u prethodnom kolu. Aktuelni osvajač Kupa je duel sa Telekomom prelomio u poslednjoj četvrtini, kada je uspeo da se odvoji, a gosti nisu mogli da uzvrate.

Aleksandrov je za 22 minuta na terenu upisao šest poena, uz pet skokova. Najbolji u redovima Oldenburga bio je Von Dagins sa 20 poena i pet skokova, dok su Riki Polding i Brajan Kvejl dodali po 19 poena. Na drugoj strani, Tadas Klimavičus je upisao 17 poena i 12 skokova, a zapažen je bio i Rotni Klark sa 14 poena.

Oldenburg sada drži peto mesto na tabeli Bundeslige sa osam pobeda i tri poraza, a na čelu se nalazi Brose Baskets sa skorom 9/2. Tim iz Bona je na desetoj poziciji sa pet pobeda i šest poraza.

Naredna utakmica košarkaše Oldenburga u Bundesligi čeka u nedelju, kada gostuju Vircburgu, a već u utorak igraju duel devetog kola Evrokupa sa Nanterom na gostovanju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter