0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

SP U RUKOMETU: Srpkinje pružile dostojan otpor Mađaricama

Objavljeno: 06.12.15 u 20:19

U drugom kolu Svetskog prvenstva za rukometašice selekcija Srbije je poražena od Mađarske rezultatom 32:26 (18:16).

Nakon nerešenog rezultata protiv Crne Gore u prvom kolu, u drugom su rukometašice Srbije poražene od Mađarske, koja je, treba to reći, bila favorit u ovom duelu.

Mađarice su od početka meča imali prednost i kontrolu igre, iako su naše rukometašice bile u nekoliko navrata blizu da dođu do izjednačenja i možda preokreta, tako da konačan rezultat nije pravo merilo zbivanja na parketu u Danskoj.

U prvom poluvremenu Mađarska je imala imala blagu prednost od jednog do tri gola, a na veliki odmor otišla je sa vođstvom od 18:16.

U nastavku su Srpkinje bile na dva do četiri pogotka zaostatka, ali su u jednom momentu mogle da unesu potpuni nemir u redove protivnica. Međutim, sjajna je bila na golu Mađarske Biro, te je odbranila pokušaje Jelene Živković i Sanje Rajović.

Nakon toga povratka za Srbiju više nije bilo, a razlika u korist naših severnih susetkinja je otišla na ‘plus šest’ za konačnih 32:26.

Najbolja u timu Srbije bila je Katarina Krpež sa pet golova, dok je Kristina Liščević postigla jedan manje. Na drugoj strani, Suzana Tomori je upisala deset pogodaka, a odlična je bila i Sandra Sološi sa sedam.

Sutra će Srbija biti slobodna, a u utorak će snage odmeriti sa domaćom selekcijom Danske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter