0
Košarka

POSLEDNJI MAMBIN PLES U PRESTONICI: Kobi srušio Vašington fenomenalnom rolom (VIDEO)

Objavljeno: 03.12.15 u 10:10

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa noćas su trijumfovali nad Vašington Vizardsima na gostovanju u Verajzn Centru rezultatom 108:104.

Ekipa Lejkersa do trijumfa je došla pre svega zahvajujući prvoklasnoj roli odlazećeg superstara, Kobija Brajanta.

Iskusni 37-godišnjak objavio je pre nekoliko dana da odlazi u zasluženu penziju, a time ne samo što je uzburkao svetsku sportsku javnost, već je privukao ogromnu pažnju na sebe. U svakoj dvorani u kojoj se pojavi tokom oproštajne turneje, već sada je jasno, Kobi će doživljavati ovacije.

To se dalo naslutiti još prilikom njegovog povratka u rodbu Filadelfiju, a isti, topao doček Kobi je dožive u Vašingtonu. Sve to kao da ga je dodatno inspirisalo da javnosti pruži poslednji ples „Crne Mambe“ i da ponovo, baš kao nekada, postane dominatna sila na parketu koja se iznenada pojavljuje i rešava stvari.

Noćas je Kobi rešio Vašington.

Neverovatni bek Lejkersa ubacio je rekord sezone od 31 poen, a od toga je čak 12 postigao u poslednjoj četvrtini, kada se lomio rezultat i kada se odlučivao pobednik. On je iz igre šutirao verovatno najpreciznije od starta šampionata pogodivši 10 od 24 šuta ka košu rivala.

– Mislio sam da me svuda ljudi mrze gde god da igram – našalio se posle meča Kobi Brajant i dalje je nastavio:

– Ovo mi se sviđa, stvarno je kul – kazao je vidno raspoloženi Brajant.

Upravo Kobi bio je čovek koji je na 30.8 sekundi pre kraja uzeo šut izbacivši iz igre Bredlija Bila. Pogodio je za vođstvo Lejkersa od 103:101, a dvorana u Vašingtonu je bukvalno eksplodirala, navijači koji su pretežno nosili dresove Kobija su poskakali na noge i sve je na trenutak podsetilo na atmosferu iz Stejpls Centra.

– Sve što se večeras dogodilo je kao neka scena iz filma… Gledao sam sa terena kako Kobi uzima te šuteve preko viših igrača i pogađa ih kao ništa. Ludilo – oduševljen je bio mladi Džordan Klarkson koji je do prošle sezone i njegovog debija u NBA ligi Kobija video samo na TV ekranu i monitoru računara dok je gledao klipove i hajlajt poteze Kobija Brajanta želeći da jednog dana, kada poraste, bude baš kao as Lejkersa.

-Jednostavno se sada zabavljamo i idemo iz meča u meč pokušavajući da igramo u pravom ritmu i sa dosta energije. Izgleda da je moja objava o penziji upumpala malo života u sve nas – rekao je Brajant.

(izvor: youtube/FreeDawkins)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter