FOTO: STARSPORT
in , ,

KUP SRBIJE: Partizan je favorit, ali svako traži svoju šansu

U Bečeju se sutra i prekosutra igra finalni turnir Kupa Srbije. Partizan u polufinalu (18) igra sa Crvenom zvezdom, a  u drugom polufinalu (20) sutra se sastaju branilac trofeja Radnički i Vojvodina. Finale je u subotu u 18 časova.

Svi su složni da je Partizan favorit. Prednost crno-belima dali su i Jugoslav Vasović, sportski direktor Radničkog, Viktor Jelenić, predsednik Crvene zvezde, kao i Zoran Vučković, predsednik Vojvodine.

Aleksandar Šoštar, predsednik Partizana je istakao da crno-beli prihvataju ulogu favorita, ali dodao:

–Veruemo u svoje sposobnosti i nadam se da ćemo sutra uveče razmišljati o finalu. Činjenica da je Partizan favorit, iako ima slabiji sastav nego prošle godine, mnogo govori o stanju u našem klupskom vaterpolu. Svi klubovi su u krizi, u teškoj situaciji i, ako se nešto ne promeni, plašim se da će se stanje u klubovima odraziti i na rezultate reprezentacije.

Šoštar je još rekao da je teško napraviti sistem za spas klubova, koji se oslanjaju na lokalnu samoupravu i na Vaterpolo savez Srbije, koji je takođe u teškoj situaciji.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić se nadovezao:

–Vaterpolo savez Srbije na sve načine pokušava da nađe rešenje za pomoć klubovima. Troškove sudija i delegata u domaćim takmičenjima pokriva VSS. Prošle sezone, sa deset miliona dinara pomogao je klubove učesnike Regionalne lige – kazao je Krivokapić.– Mi u savezu smo uspeli da vratimo deo nasleđenih dugova, milion i po evra. Borimo se na sve načine, tražimo pomoć, kako za Savez, tako i za klubove. Najteža situacija je u Beogradu, najviše problema imaju Partizan i Crvena zvezda. Teško se dolazi do sponzora, i pored fantastičnih uspeha reprezentacije. Na poslednjih devet takmičenja naše selekcije su osvojile devet zlatnih medalja, što je nezabeleženo. Nadam se da će se uskoro naći još onih koji će pomoći srpskom vaterpolu.

–Sada ipak treba da se okrenemo Kupu Srbije, prazniku vaterpola, verujem da će sutra i prekosutra publika u Bečeju i svi koji budu pratili prenose imati šta da vide – zaključio je Šoštar.

Jugoslav Vasović, sportski direktor Radničko, je kazao:

–Dolazimo da odbranimo trofej. Iako nismo u istom sastavu kao i prethodnih godina potrudićemo se da trofej ostane kod nas. Prednost na završnom turniru dajemo Partizanu, međutim, kup je takvo takmičenje, igra se na jednu utakmicu i sve ekipe imaju neku svoju šansu. U svakom slučaju će biti interesantno.

Prvi čovek Crvene zvezde Viktor Jelenić prepustio je ulogu favorita Partizanu u sutrašnjem polufinalu.

–Slažem se sa Jugom (Vasovićem) da su favoriti. Sportski ćemo da se borimo… Onoliko koliko možemo. Videćemo da li nešto možemo da uradimo- poručio je Jelenić.

Predsednik Vojvodine Zoran Vučković ocenio je da igrači svih klubova na završnom takmičenju Kupa Srbije imaju priliku za dokazivanjem:

–Svi smo dovoljno neiskusni, jer su igrači premladi za neki vrhunski nivo. Kup je prilika da na velikoj sceni pred kamerama momci daju sve od sebe, da se dokažu. To je možda stepenica za boljitak vateprola. Mi ćemo igrati do kraja, boriti se, a za koliko će to biti dovolnjo videćemo. Potrudićemo se da ispriramo Radničkom

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

JUČE PETARDA, DANAS PREMIJE: A Zvezda najavljuje i analizu suđenja!

EP: Čeliću državni rekord i plasman u finale