0
Fudbal

ŠTRAJK: Reprezentativci Venecuele traže ostavke čelnika Saveza, prete odlaskom iz tima

Objavljeno: 02.12.15 u 12:12

Čak 15 članova nacionalnog fudbalskog tima Venecuele stupilo je u štrajk i preti da će istupiti iz dresa sa državnim grbom ukoliko čelnici Fudlbaskog saveza Venecuele ne podnesu ostavke.

Reprezentativci Venecuele su se javnosti obratili otvorenim pismom u kojem traže ostavke lidera FS Venecuele.

Oni su optužili privremenog predsednika SavezaLaureana Gonzalesa za zlostavljanje i klevetu zbog nedavnih tvrdnji da su se pojedini igrači udružili da svrgnu selektora Noela Sanvisentea.

– Prihvatamo kritike za naše nastupe i kao ekipa smo odgovorni za rezultate ali nikako nećemo prihvatiti optužbe da pripremamo akciju da oteramo selektora. Uznemireni smo i razočarani nedostatkom podrške od stručnog štaba po pitanju ovih otpužbi – stoji u otovrenom pismu.

Među potpisnicima pisma su fudbaler Đenove Tomas Rinkon i napadač Vest Bromvič Albiona Salomon Rondon. Fudbalski savez Venecuele se još nije oglasio nakon ovoga.

Gonzales je preuzeo Savez u maju, kada je dugogodišnji predsednk Rafael Eskivel uhapšen u Švajcarskoj u sklopu istrage američkih i švajcarskih vlasti o korupciji u FIFA.

Reprezentacija Venecuele je izgubila prve četiri utakmice u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine i jedina je bez bodova u grupi. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter