0
Ostali sportovi

FOTO: TDK Galeb

ODBROJAVA SITNO: Milica radi na detaljima uoči Gran prija

Objavljeno: 30.11.15 u 15:01

Finale Gran prija u tekvondou održaće se 5. i 6. decembra u Meksiko Sitiju, a učestvovaće i naša Milica Mandić.

Na Gran priju učestvuje osam najboljih boraca u olimpijskim kategorijama, a šampionka iz Londona je prvi nosilac na najvažnijem turniru godine koji nosi 80 poena. Logično, jer je prva na olimpijskoj listi u svojoj kategoriji.

Milica i Dragan Jović, zajedno sa sparing partnerom Tijanom Bogdanović, trenutno treniraju u sportskom centru La Loma, koji se nalazi u San Luis Potosiju. Tijana nije u top osam na olimpijskoj listi, ali će zato ona svoju šansu za odlazak u Rio tražiti na evropskim kvalifikacijama u Istabulu u januaru.

-Ovo je treći put da smo pre Gran prija u La Lomi sportskom kompleksu na pripremama. Centar je zaista predivan i za mnoge sportove pruža maksimalnu uslugu. Ovde je i naš plivač  Velja Stepanović jednom prilikom bio na priprema, a juče su nam rekli da je i Majkl Felps pred OI u Pekingu trenirao ovde – rekao je Dragan Jović.

-Mi smo ovde došli zbog navikavanja na pritisak koji je drugačiji na visini od 2.300 m. To je i najveći problem borcima iz drugih zemalja kada dođu u Meksiko siti. Za sada sve ide po planu. Milica radi na detaljima za prvi i drugi meč, a Tijana je krenula sa bazičnim priprema koje će posle nastaviti u Beogradu“

Milica već se zna sa kim će se boriti u prvom kolu.

-Kao i prošle godine Milici kao prvom nosiocu pada osmoplasirana, a to je i ovoga puta Meksikanka Maria Espinosa. Pre mesec dana na Gran priju u Mančesteru Milica je bila bolja, a na prošlogodišnjem finalnom Gran priju Espinosa je slavila popedu. Ovo je za nju poslednja šansa da se kvalifikuje za Rio i siguran sam da će dati sve od sebe da pred svojom publikom to i ostvari. Svakako da i mi želimo da završimo sezonu uspehom i očekujem odličan meč. Opasan je protivnik ne samo zbog velikih medalja u uspeha koje je nanizala, već i zbog činjenice da je na domaćem terenu. U drugom kolu čekaće je pobednica meča Amerikanke Gelovej i Meksikanke Akoste. Po mojoj proceni Amerikanka je kvalitetnija-zaključio je Jović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter