6
AdmiralBet ABA Liga

ODLIČAN REZULTAT: Crvena zvezda i Partizan među Top 40 najboljih klubova Evrope (FOTO)

Objavljeno: 29.11.15 u 12:49

Tandem dva najpopularnija i najtrofejnija srpska košarkaška kluba, Crvena zvezda i Partizan, našao se među na listi najboljih 40 klubova u Evropi po rangiranju ULEB-a.

Šampion Srbije i regionalne ABA lige Crvena zvezda nalazi se na 19. mestu na listi Zajednice evropskih košarkaških ligaULEB-a, dok je Partizan 40. poziciji.

Crveno-beli ostali su na istoj poziciji kao i prošle sezone, dok je Partizan lošije plasiran za četiri mesta.

Iako ugašen, Radnički iz Kragujevca nalazi se na 65. mestu i, pored večitih rivala, jedini je od srpskih predstavnika u Top 100.

Najbolji na listi je moskovski CSKA, prvak Evrope Real Madrid je drugom mestu, a potom slede Olimpijakos, Barselona, Makabi iz Tel Aviva, Fenerbahče

Od klubova iz ABA lige, Cedevita je 28, Olimpija 31, Budućnost 42, a Igokea 75.

Rang lista ULEB određuje se na osnovu rezultata u Evroligi i Evrokupu u prethodne tri sezone, bez kvalifikacionih rundi.

(kliknite za uvećanu sliku)

FOTO: TWITTER
FOTO: TWITTER
0
0

6 Komentara

  1. Ova lista nije realna.Po kojoj logici je npr. Ostende bolji od Partizana.Partizan je u svemu bolji od njih i gledano istorijski a i trenutni sastav.Ostende ne moze da pobedi 5-plasirani klub iz madjarska…mislim lista ne realna.P.S Delija sam.

    0
    0
    Odgovori
    • Ne lupaj gluposti,partizan nije ni medju 10 u ABA ligi a u svakoj jacoj ligi je bar jos toliko ekipa jacih od njega,na pr.Spanija,Turska,Rusija i bar po 5 iz Nemacke,Italije,Francuske itd.tako da ne bi trebao biti ni medju 80 ekipa.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter