3
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

POČELO JE: Kradžić s kolegama iz regiona pregovara o kreiranju regionalne lige!

Objavljeno: 27.11.15 u 11:29

Kako stoje stvari, ljubitelji fudbala u Srbiji u najskorije vreme bi mogli da posmatraju mečeve lige regionalnog karaktera, slične onima iz košarkaške ABA JTD lige.

Naime, prema informacijama Sportskog žurnala, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić razgovaraće u Budvi sa kolegama iz nacionalnih saveza domaćina konferencije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Grčke, Kipra, Bugarske, Rumunije i Albanije o kreiranju regionalne lige.

U pomenutom sastavu funkcioneri regionalnih saveza sastaju se već treći put, a svaka od navedenih zemalja biće ubuduće domaćin jednom ovakvom skupu.

– Sastanak u Budvi nije organizovan samo kako bismo razgovarali o regionalnoj ligi, već će na jednodnevnom okupljanju biti reči o mnogo više tema. Između ostalog razgovaraćemo i o odnosima između naših saveza, aktuelnoj situaciji u fudbalu, odnosno izborima u FIFA – rekao je Nebojša Ivković, generalni sekretar FSS, prenosi Sportski žurnal.

Ipak, kreiranje regionalnog takmičenja deluje daleko, ali bez dileme jeste da je to centralni projekat koji bi mnogo toga dobrog mogao da donese savezima svih regionalnih zemalja učesnika ovog samita.

– Mnoge od ovih zemalja nemaju klubove u grupnoj fazi Lige šampiona, a da bi se podiglo interesovanje radi se sada na razradi, odnosno organizaciji regionalne lige. Još uvek se traži pravi model. Ideja je da se prvo klubovi takmiče u svojim zemljama, a onda bi se na proleće organizovala zajednička liga od ekipa koje bi plasmanom u domaćem prvenstvu izborile da se nađu u novom. Pobednik bi se verovatno direktno plasirao u grupnoj fazi Lige šampiona, ali to već zavisi od UEFA – istakao je Ivković.

Ideja je da fudbalsko takmičenje bude nalik na košarkašku ABA ligu.

– Još uvek ne znamo da li bi to bio baš taj model, trudićemo se da stignemo do pravog rešenja – zaključio je Ivković.

0
0

3 Komentara

  1. pa stadioni bi zjapili prazni jer na svakoj utakmici bi bilo nereda i nacističih i rasističkih povika.prvo vi sredite te huligane u svim tim zemljama pa onda razgovarajte o regionalnoj ligi.

    0
    0
    Odgovori
  2. TOLE-Srpski TERAC, tipa i rase stoke:DS(dileje sever) iliti RENT-A-CAR navijacica, placenih od vlasnika azila za umobolne-Cokija…!!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter