11
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Partizan kao feniks se izdigao iz pepela i ostvario veliku pobedu u Alkmaru!

Objavljeno: 26.11.15 u 20:51

Fudbaleri Partizana ostvarili su veliku pobedu u Holandiji protiv AZ Alkmara rezultatom 2:1 (0:0).

Utakmica u Alkmaru nije odlučivala ništa, ali je mogla da donese mnogo, i jednoj i drugoj ekipi. Svima je bilo jasno da će ovo biti potpuno drugačiji meč od onog iz Beograda kada je AZ Alkmar, reklo bi se, i previše lako pao, a Partizan ostvario pobedu u grupnoj fazi evropskog takmičenja posle šest godina.

I to je bilo jasno već od uvodnih minuta duela na AFAS stadionu. Partizan je delovao bezidejno na sredini terena, Abubakar Oumaru je bio odsečen u napadu, dok je izrazito panična odbrana često grešila i unosila nesigurnost u kompletnu ekipu.Sa jedne strane, razumljivo, s obzirom da je Ivan Bandalovski, po vokaciji desni bek, bio na velikom ispitu, jer mu je to bila tek druga utakmica na poziciji štopera.

I to je rezultiralo sa dve opasne šanse po gol Partizana. Prvo je Dabni Souza umakao odbrani Partizana, izbegao ofsajd zamku, ali je Kljajić refleksnom intervencijom spasio svoju mrežu. Nešto kasnije i Jahanbakš je imao izglednu priliku, ali je šutirao preko gola.

Međutim, posle nekog vremena igrači u danas sivoj opremi su se oslobodili tog pritiska domaćih i krenule su da se ređaju prilike pred golom AZ-a. Kao najava toga bila je greška Rajka Brežančića koji je vratio loptu u noge Oumaruu, a ovaj pokušao da proigra Ninkovića na drugoj stativi. Bezuspešno. Da je uspeo da ga pronađe, verovatno bi to bio gol za Partizan.

Nekoliko minuta kasnije šansu prvog poluvremena propustio je Stefan Babović. Subić je maestralno probio po levoj strani, centrirao, a lopta se odbila pravo na nogu Stefanu Baboviću koji je umesto u mrežu loptu sa samo nekoliko metara poslao pored desne stative.

I onda u smiraj prvog poluvremena, Ninković je lepo desnom spoljnom pronašao Abubakara, kome je zasmetao štoper gostiju Lukasen i omeo ga iako je bio na samo par metara od gola domaćih.

To je razbudilo i oko 2000 prisutnih navijača Partizana, koji su u završnici prvih 45 minuta pružili veliku podršku svojim ljubimcima pred nastavak.

Međutim, nastavak je doneo vođstvo AZ Alkmara. Potpuno neshvatljivo je odbrana Partizana, prevashodno Lazar Ćirković, pustila Dabnija Souzu da se u srcu šesnaesterca okrene, neometano nacilja i pogodi nebranjeni deo mreže gola Kljajića. Asistent je bio Rajko Brežančić, a igrao se 48. minut.

Nakon šoka koji su crno-beli doživeli, uspeli su da se oslobode svih stega i zaigraju znatno bolje, a to je rezultiralo izjednačenjem. Akcija je krenula i tekla po levoj strani, Subić je ostavio loptu Ninkoviću, koji se namestio i centaršutem pogodio pravo u glavu Abubakara, koji je u maniru najboljih centarforova poravnao rezultat na 1:1.

Narednih nekoliko minuta ponovo je vratilo posed u noge Holanđana, a Partizan se opredelio za odbranu svog gola i pretnju iz kontranapada. Bilo je sporadičnih šansi na obe strane, a najbolju je propustio Nikola Ninković. Na asistenciju Oumarua u prostor, Ninković je u situaciji ‘oči u oči’ samo ‘bocnuo’ loptu, svi su je videli već u mreži, ali je ona otišla pored leve stative.

Osećalo se da Partizan može go gola, Atletik Bilbao je preokrenuo u Augzburgu, vodio 3:2 i sve što je crno-belima bilo potrebno je bio gol za veliku pobedu. I on je došao u samom finišu.

Abubakar Oumaru je probio po levoj strani, stuštio se poput gazele u kazneni prostor AZ-a i nesebično uposlio Andriju Živkovića, koji se u drugom delu nije video na terenu, ali se u maniru velikih majstora pojavio kada je bilo najpotrebnije i donei veliku pobedu Partizana.

0
0

11 Komentara

  1. ovaj sto se potpisao Tex, evo ti odgovora, Tex-e, a mozda bolje da si citao roman texa wilera crtani umesto lupanja gluposti, ostavi ljubomoru i zavist po strani,ili cestitaj partizanu, ili se bavi necim pametnijim , to bi bilo bolje za tebe, pozdrav

    0
    0
    Odgovori
  2. Sve, sve, ali Nedeljko Kovinjalo je genije. Covek verovatno i dalje misli da je Augzburg pobedio Bilbao. Kakve je taj covek gluposti valjao u prenosu, to je strasno.

    0
    0
    Odgovori
  3. CRNO-BELI PRVI I JEDINI SRPSKI KLUB KOJI JE UCESTVOVAO U LIGI SAMPIONA KAO NEZAVISNA R. SRBIJA !!! OSVOJICEMO LIGU EVROPE U INAT SOTONI I JUDI SRBIJE !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter