13
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KALKULACIJE: Šta Partizanu odgovara, a šta ne u poslednjem kolu grupe L? (FOTO)

Objavljeno: 26.11.15 u 21:32

Velika pobeda crno-belih u Alkmaru unela je dodatnu dozu optimizma među navijače Partizana uoči poslednjeg kola protiv Augzburga u Beogradu.

U jednom trenutku, negde sredinom drugog poluvremena, Partizan je bio u veoma teškoj situaciji. AZ je vodio sa 1:0, a Augzburg je una svoj stadionu imao prednost od 2:1 protiv favorizovanog Atletik Bilbaa.

Međutim, u samo nekoliko minuta sve se okrenulo. Bilbao je prvo izjednačio u Nemačkoj, isto je učinio i Partizan u Holandiji, a onda je španski tim u potpunosti preokrenuo meč u Augzburgu za pobedu od 3:2. Sve što je Partizanu tada trebalo jeste gol kako bi se našao u odličnoj poziciji pred poslednje kolo i do njega je došao u smiraj meča preko Andrije Živkovića.

I sada, po završetku oba meča, deluje da je upravo taj pogodak možda i rešio sve. Jer, Partizan u poslednje kolo i meč protiv Augzburga u Humskoj ima tri boda prednosti u odnosu na direktnog rivala. To jasno govori da bi uz naravno pobedu, i nerešen rezultat odveo crno-bele u nok-aut fazu Lige Evrope.

Međutim, s obzirom na pobedu od 3:1 u prvom meču ova dva tima Partizan bi sebi mogao da dozvoli luksuz čak i da izgubi sa jednim golom razlike, pa čak i rezultatom 0:2.

Jedino što bi crno-bele izbacilo iz daljeg takmičenja jeste poraz od dva gola razlike sa puno golova, a tu ulazi i rezultat 1:3, s obzirom da bi uz identičan rezultat iz prvog meča Augzburg imao mnogo bolju gol-razliku i to bi prevagnulo na njihovu stranu. Augzburg trenutno ima gol-razliku 9:10, Partizan 9:11 i u slučaju pobede od 3:1, nemački tim bi bio bolji sa 12:11, a srpski šampion slabiji skor – 10:14.

Screenshot_2

Dakle, recept za prolaz je pobeda, nerešen ishod ili poraz od 0:1, 0:2 i 1:2. Dosta toga je na Partizanovoj strani, ali se baš zbog toga ne treba opuštati.

Treba još reći da ne postoji mogućnost da Partizan završi kao prvoplasirani na tabeli, jer Atletik Bilbao koji ima tri boda više od Partizana, čak i u slučaju poraza od AZ Alkmara na svoj terenu ima bolji međusobni skor od crno-belih, pa samim tim i prednost u slučaju istog broja bodova.

0
0

13 Komentara

      • Kairat je za vas ekipa.Da ste se susreli s njim,dao bi vam 5 komada,minimum.Ako uspete da se izborite za kvalifikacije za LE na kraju sezone,imacete priliku da naletite na njega,pa ces i sam videti.

        0
        0
        Odgovori
        • Mukica… Nisi ti kriv što ne znaš dalje od Spartaka i Jagodine… Kairat je za tebe mrak ekipa, jer je jedina inostrana koju si video u zadnjoj deceniji… A te vaše priče, mi bi ove i oni bi vas, i šta bi bilo kad bi bilo, ste najbolje prikazali protiv Ludogoreca (koje bi vi izbacili lagano) koji vas je sa pola gasa demolirao…

          0
          0
        • Demolirao nas bez 8 igraca ,reprezentativaca,sto znaci sa drugim nasim timom a vas je demolirao sa kompletnom ekipom i izbacio iz daljeg takmicenja.Degutantno je uopste uporedjivati,sta bi bilo kad bi bilo jer ste na minus 21 i to dovoljno govori ko je i za koliko jaci.Ni pomenutu Jagodinu niste uspeli da dobijete,ni Surdulicu a tesko da ce i Spartak da pobedite,koilko ste kvalitetni jer svi pomenuti su jaci od AZ.

          0
          0
        • Naravno da je fudb.gigant kairat koji dolazi iz zemlje sv.fud.prvaka Kazahstana i iz najjace svjetske fud.lige gigant za amaterske timove iz nekakvih njemackih i holandskih amterskih liga. Ko je jos cuo za njemacki i holandski fudbal. Pa Kazahstan je 5-ostruki kako svjetski tako i evropski fud.sampion.Kairat i Astana su 12 X bili klupski prvaci starog kontinenta.I jos koliko titula KU. i KPK.EVROPE.. Ko je jos cuo za nekakve fudb.klubove; Bayern, Borusiu D.,Ajax ,Fejnord,PSV?? Niko,Niko,Niko!!
          Postoji samo jedan klub veci od giganata iz Kazahstana, i koji hara EVROPOM,a to je ona duzna jadnica iz Ljutice Bogdana, tzv. „stub srpstva, koja Evropske utakmice ne igra skoro 25 g. sto su je osnovali Ravnogorci Dragoslava D.Mihajlovica,pa joj umjesto FK.Ravnogorac greskom dali ime po Zvezdi Petokraki, koju su sa ponosom nosili Partizani Titove Jugoslavije.
          To je ona jadnica cije je fudbalere i trenere R.Prosineckog,G.Jurica,i T.Ivkovica 1998 god.na Pantovcaku u Zagrebu odlikovao poglavnik NDH,i postovalac srba i srpske bastine.Dr.Franjo Tudjman..(3-ce mjesto na sv.fud.prv.u Francuskoj)
          Bilo je lijepo vidjeti poglavnika Franju kako se grli i ljubi sa crveno bijelim sahovnicarima iz Beograda umotanim u sahovnicarske salove i kape na glavi, kojima crveno bijela boja poglavnikove SAHOVNICE, nije strana jer je nose i u Beogradu.
          Naravno da sve bude u sahovnicarskom tonu,slici i zabavi pobrinuo se niko drugi nego veliki postovalac srba i srpske tradicije MARKO PERKOVIC TOMPSON koji je bio nazocan kao glavni gost, ustaskog programa…))

          0
          0
        • Vidi ovako,Radovane…ti koji se praviš pametan a ispao si gluplji i od ovog GdK i penzionera.Taj Franjo Tuđman je upravo vaš otac,jer vas je on napravio u Zagrebu,čiji ste,samim tim,i klub i to od ustaških i domobranskih bojovnika,koji su krajem rata prešli u partizane i da bi bili rehabilitovani,morali su da nastave da igraju fudbal u taj,tada vojni klub,koji je ubrzo promenio adresu i preselio se u BGD.Sada,da ne nabrajam sve te igrače jer bi mi trebalo dosta vremena i prostora,dok si ti kao kontraargumenat nabrojao samo 3,koji su odlikovani od tog istog,vašeg oca i bivšeg predsednika.Da ne nabrajam sve šiptare koji su nosili vaš dres ali to nije nikakav problem,iako se ti hvataš za to.Ljudi igraju fudbal,to im je posao,ma koje nacionalnosti bili i bilo gde igrali.Samo sam hteo da ti odgovorim na tvoje gluposti jer kad si po nečemu,100 puta gori,tada se ne oglašavaj i ne blamiraj.Ispao si glup u društvo.

          0
          0
  1. Ma samo neka DERU,.. SVIMA GUZOVEEEE..Nije zivot cvetno polje, nego-MINSKO..!!! .!. XXAAXXAA .!. GAZZZIIIII MOJ PARTIZANE I POBEDI !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter