0
Košarka

FOTO: nba.com

VELIKO OSTVARENJE: Lebron Džejms među 25. najboljih asistenata svih vremena (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.15 u 11:50

Košarkaši Klivlend Kavalirsa pobedili su prethodne noći ekipu Orlando Medžika u Kviken Louns Areni rezultatom 117:103.

Kavse je do trijumfa poveo Kevin Lav koji je meč okončao sa rekordom sezone od 34 poena, međutim, najbolji igrač na terenu bio je Lebron Džejms koji je na neki način „flertovao“ sa tripl-dabl učinkom ubacivši 15 poena uz 13 asistencija i 6 skokova.

Upravo na ovom susretu, Lebron Džejms je ipisao istoriju NBA lige pošto je pretekao Norma Niksona na 25. mestu večne liste najboljih asistenata najvakitetnije košarkaške lige na svetu.

Na taj način Lebron Džejms, koji je u karijeri već ubacio više od 25.000 poena, postao je tek drugi igrač u istoriji NBA lige koji se nalazi među 25. igrača na večnim lsitama strelaca i asistenata. 

Prethodno, tako nešto je za rukom pošlo samo legendarnom Oskaru Robertsonu, jedinom igraču u istoriji NBA lige koji je jednu kompletnu sezonu završio sa prosečnim tripl-dabl učinkom.

Lebron je na meču sa Orlandom stigao do svoje 6395 asistencije. Posle susreta superstar Kavsa nije krio zadovoljstvo zbog ostvarenja ovog dostignuća i činjenice da se našao u odabranom društvu istinske legende NBA i svetske košarke, popularnog „Big Oua„.

– Oskar Robertson je igrač koji je prosto vodio ovo takmičenje. Ja sam momak koji pokušava da ide njegovim stopama – kazao je Lebron i nastavio: 

– Sve zasluge za ovo moje ostvarenje snose dva sjajna kluba u kojima sam igrao, Klivlend i Majami, odnosno moji saigrači i treneri sa kojima sam u njima radio – skromno je kazao LBJ.

– Ništa od svega što sam uspeo u karijeri ne bi bilo moguće bez ljudi sa kojima sam sarađivao. Upravo zbog njih sam uspeo sve što sam uspeo u karijeri – podvukao je Lebron Džejms.

(izvor: youtube/NBA)

(izvor: youtube/GD’s Latest Highlights)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter