6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLAŽETE LI SE: Nemanja Matić fudbaler godine po izboru FSS (ANKETA)

Objavljeno: 24.11.15 u 10:55

Vezista Čelsija, Nemanja Matić, proglašen je za fudbalera godine u Srbiji, po izboru Fudbalskog saveza Srbije.

Čelnici FSS odlučili su da daju prednost Nemanji Matiću u odnosu na članove „Zlatnih Orlića“ iz Novog Zelanda koji su se ovog leta okitili titulom šampiona sveta u U20 kategoriji.

Kako su objasnili iz srpske kuće fudbala, razlog za imenovanje Matića za igrača godine jeste taj što je on u 2015. godini uspeo da se okiti titulom šampiona Engleske sa Čelsijem sa kojim je, takođe, stigao i do polufinala Lige šampiona.

Činjenica da je do svojih ostvarenja Matić došao u seniorskoj konkurenciji bila je osnovna zvezda vodilja rukovodiocima Ssaveza da laskavo priznanje dodele ovom igraču kojem u novoj sezoni sa „Plavcima“ ne ide ni izbliza dobro kao tokom prošle.

– Odlučili smo da Nemanja Matić bude laureat. Presudilo je to što je sa Čelsijem osvojio titulu u Premijer ligi, a igrao je i polufinale Lige šampiona. On je dobio prednost u odnosu na „zlatne orliće“ samo zato što je reč o seniorskom fudbalu. Planirali smo da Andriji Živkoviću dodelimo nagradu za najperspektivnijeg igrača – objasnio je potpredsednik FSS Savo Milošević, prenosi Sportski žurnal.

Za trenera godine, ipak, proglašen je šef struke U20 selekcije „orlića“, Veljko Paunoivć. Ipak, treba napomenuti da su u prvi plan svetske fudbalske scene na pomenutom prvenstvu sveta u Novom Zelandu izbli Andrija Živković koji je bio jedan od najboljih igrača turnira.

Takođe, kvalitetne role na tom turniru pružili su i Sergej Milinković-Savić kojem je to bila prava preporuka za odlazak u rimski Lacio u kojem je uspeo da upiše i solidne nastupe. Identično važi i za golmana Predraga Rajkovića koji je u Novom Zelandu dobio nagradu za najboljeg golmana i koji je karijeru nastavio u Makabiju i igra u Ligi šampiona.

Nikako ne bi trebalo zaboraviti ni role Nemanje Maksimovića koji je u šaci držao sredinu terena u Novom Zelandu i koji je ovog leta pojačao Astanu sa kojom je izborio učešće u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ko je zaslužio nagradu FSS za igrača godine u Srbiji?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

0
0

6 Komentara

  1. Shvatite da Zivkovic nije bio najbolji igrac te reprezentacije.Zasto ga tada ziri nije izabrao bar za 3.najboljeg igraca na svetu,nego Milinkovica?Od njega su bili bolji i Maksimovic i Zdjelar,kao i Rajkovic,koji je najbolji golman sveta na tom SP U20.

    0
    0
    Odgovori
    • Ti si ,bre, zlonameran! Zileta nisu proglasili za najboljeg iz ciste ljubomore,kao ne moze i titula i best player-mnogo bi vam bilo.Ako znas njegovu statistiku sa prvenstva sveta jasno je da je bio najbolji,cak ubedljivo.Znaci,najbolji Andrija,pa pet mesta prazno, pa onda ostali. Matic dobar igrac,samo precenjen ipak.Najbolji je Tadic !

      0
      0
      Odgovori
      • Ne lupaj gluposti…tada bi ga izabrali za naseg najboljeg igraca ili 3.na svetu a izabran je Milinkovic.Bio je medju najboljima ali nikako najbolji.Po cemu je bio bolji od Maksimovica?

        0
        0
        Odgovori
        • Vidi sta ceo svet misli o Srpskom Messi-ju pa ce ti mozda biti jasno. Skidam kapu svim orlicima i selektoru ali ovaj mali je zaista najbolji,pa se ti tesi do sutra da je to Grujic,Maksimovic,Rajkovic i ostali,samo da nisu iz Partizana. Komplekse odbaci pa se vrati u realnost.

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter