2
Domaći fudbal

KRIZA U ČAČKU: Borac ostao bez pomoći iz gradskog budžeta

Objavljeno: 24.11.15 u 22:10

Gradsko veće Čačka poništilo je danas rešenje o dodeli pet miliona dinara iz gradskog budžeta Fudbalskom klubu Borac, zbog toga što je račun kluba u blokadi.

Član Gradskog veća Vlade Milić rekao je na sednici da po zakonu nije moguće preneti novac iz gradske budžeta sportskoj organizaciji čiji je račun u blokadi.

– FK Borac je, kada je bio raspisan konkurs za dotacije sportskim klubovima, predao program i dokaze da nije u blokadi. Na osnovu toga mi smo pokušali da dodelimo dodatna sredstva kao klubu od posebnog značaja. U međuvremenu je utvrđeno da su oni u blokadi i Gradska komisija za sport predložila je da Gradsko veće poništi rešenje o dodeli pet miliona dinara – rekao je Milić.

Prema njegovim rečima, Borac je u vrlo teškoj situaciji, a najveći problem je blokada računa zbog poreskog duga, što je prema njegovoj oceni „kamen spoticanja za normalno funkcionisanje kluba“.

– Otežavajuća okolnost je što je blokiran račun kluba zbog poreskog duga, tako da ni sponzori ne mogu da prebacuju novac na račun kluba. Rashodi su i dalje veći nego prihodi i zbog toga se javljaju problemi oko isplate zarada igračima. Igrači nijednog meseca nisu bili u situaciji da nisu primili barem deo plate. Mesečno dobijaju 50 odsto ili celu platu, što zavisi od trenutne situacije – rekao je Milić, koji je i predsednik Skupštine Borca.

FK Borac zauzima treće mesto u Super ligi, a nakon štrajka igrača zbog neisplaćenih zarada i konstantnih finansijskih problema klub je nedavno napustio trener Nenad Lalatović, a na njegovo mesto polovinom novembra došao je Milorad Kosanović.

0
0

2 Komentara

  1. FK BORAC kao i KK PARTIZAN DELI ISTU SUDBINU KAO I VECINSKI SRPSKI ZIVALJ, A I VECINA SPORTSKIH KLUBOVA U SRBIJI, OSIM NAJZADUZENIJEG KLUBA(od strane sopstvenih legendi kluba) U SRBIJI TURSKOG POREKLA I OSNIVACA IM, KOJI SU POGUBILI NAJVISE SRBA U ISTORIJI NASE ZEMLJE .. !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter