1
Evropske lige

FOTO: HOTSPORT

RADOMIR ANTIĆ ZA HOTSPORT: Atipična atmosfera pred ‘El klasiko’, Barselona je u prednosti!

Objavljeno: 20.11.15 u 20:50

Proslavljeni srpski stručnjak Radomir Antić i ovaj put se rado odazvao našem pozivu i najavio predstojeći “El klasiko“. 

Real Madrid i Barselona u subotu od 18.15 odigraće prvi veliki derbi u koji gosti ulaze sa tri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala. 

Ipak, prema rečima Radomira Antića koji živi u Madridu, na ulicama prestonice Španije vlada atipična atmosfera u kojoj fudbal nije jedini u centru pažnje.

– Aktuelna dešavanja u Parizu unela su nemire i u Španiju, naročito u Madridu. Moram priznati da kao građanin Madrida prisustvujem jednoj potpuno atipičnoj atmosferi uoči jednog ovakvog fudbalskog spektakla. Mere obezbeđenja su ogromne, 1.500 civilnih policajaca obezbeđivaće prostor oko stadiona. Pored toga, Španci imaju i svojih potresa u svojoj unutršnjoj politici zbog katalonske incijative za nezavisnost, tako da se ovaj put u duelu između fudbalskih titana priča i o mnogim vanfudbalskim stvarima. Ipak, svi mi očekujemo da će u subotu pobediti samo fudbal – počeo je Radomir Antić priču za HotSport.rs.

intervju Ipak, kada bismo posmatrali samo fudbalsku stranu, da li neki tim ima blažu prednost? Deluje da unutar ekipe Real Madrida nije najsjajnija atmosfera u ovom trenutku?

– To je istina. Bio sam na utakmici Real Madrid – PSŽ posle koje su navijači javno izrazili svoje nezadovoljstvo uprkos pobedi i činjenici da Real nije primio gol u četiri kola Lige šampiona. Posle toga usledio je i poraz od Sevilje koji je uzdrmao atmosferu među Madriđanima i moglo bi se reći da u Realu vlada nepoverenje. Za njih, ovo nije najbolji trenutak za “El klasiko“.

intervju Koliko mediji dodatno podgrevaju takvu situaciju u klubu? Madridski mediji su prethodnih dana pisali da Serhio Ramos i Kristijano Ronaldo predvode klan protiv Rafe Beniteza i njegovog defanzivnog fudbala.

– Pa, upravo te priče potvrđuju u kakvom se stanju trenutno klub nalazi. Mesi se povredio pre 54 dana i pre nepuna dva meseca kada se to dogodilo, svi su očekivali da će Real Madrid napraviti razliku u odnosu na Barsu, a dogodilo se suprotno. Ponoviću ti svoju maksimu koja je već vama vrlo dobro poznata – ako u timu imaš velike igrače, to ne znači da ćeš imati i veliki tim. Isto tako, da bi stvorio veliki tim, neophodna je dobra atmosfera unutar ekipe. Moje mišljenje u ovom trenutku je da je Barselona u prednosti, što zbog rezultata i forme, što zbog tenzije unutar Real Madrida. Pored toga, povratak Mesija je ogromno psihološko pojačanje za Barselonu.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

intervju Ipak, Luis Enrike je rekao da Mesi nije 100% spreman uoči ovog duela i da ne zna da li će početi meč?

– Kao trener, ja mislim da je bolje da Mesi započne meč, jer je mnogo gore ako ga ubaci pa mora da ga izvadi, jer onda smanjuje sebi mogućnosti. Isto važi i za Rakitića koji je takođe bio povređen. Pitanje je da li će Luis Enrike rizikovati da započne sa obojicom, ali s druge strane, šta će ako ih uvede pa mora da ih izvadi? To su vrlo važne odluke i o njima svakako da trener mora razmišlja uoči ovakvog velikog duela.

intervju Da li ćete biti na tribinama u subotnjoj utakmici?

– Još uvek ne znam. Naravno da imam kartu, ali ću još videti sutra. Kao i uvek, kao trener koji je radio i u Realu i Barseloni, imao sam mnogo intervjua uoči novog “El klasika“, pa kada prespavam odlučiću da li ću ići na utakmicu. Svakako da ću gledati i navijati za fudbal. 

intervju I za kraj, kakve su aktuelnosti kod Vas, da li ima nekih ponuda nakon povratka iz Kine? 

– Ponuda uvek ima, ali videćemo, ne želim da žurim i želim da donesem najbolju odluku, kao i uvek. Ne želim ništa da činim pre kraja godine, tako u ovom trenutku je to sve što mogu da kažem.

0
0

1 Komentara

  1. Naš veliki trener, grobar, srbin i gospodin svetskog formata.

    Da nema ljudi od zvezde toleta, tvorze,… osvojili bi nekoliko šampionata Evrope i sveta.

    Antić i Paunović ne smeju da rade.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter