0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Screenshot

PODRŠKA ZA SUSEDE: Premijer liga počinje s ‘Marseljezom’

Objavljeno: 20.11.15 u 08:52

Fudbalski savez Engleske doneo je odluku da se pred start mečeva 13. kola Premijer lige izvede himna Francuske, popularna „Marseljeza“ u znak podrške ovoj zemlji zbog nedavnih terorističkih napada u Parizu.

– Svi smo tužni i šokirani zbog događaja u Parizu prošlog petka. Činjenica da su napadnuti ljudi koji su uživali u svojim svakodnevnim slobodama, kao što su odlazak u restoran, na koncert ili fudbalsku utakmicu odjekuje među fudbalskim navijačima i javnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu – rekao je izvršni direktor Premijer lige Ričard Skadamor.

U terorističkim napadima prošlog petka u Parizu život je izgubilo 129 ljudi, a povređeno je čak 350 osoba. 

U Premijer ligi nastupa čak 72 igrača iz Francuske, što posle Engleske, čini Francusku najzastupljenijom nacijom u britanskom fudbalu.

Takođe, na svim mečevima Premijer lige biće uvedene dodatne bezbednosne mere, predustrožnosti radi. Službenici Premijer lige, britanske vlade, policije i savetnici za bezbednost, održali su sastanak sa predstavnicima 20 timova koji se takmiče u eliti na kojem je doneta ova odluka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter