0
Košarka

NEKOMPLETNE NA STARTU: Šampionke Evrope bez dve igračice dočekuju Nemice

Objavljeno: 20.11.15 u 12:20

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković rekla je da nacionalni tim sa dozom opreza dočekuje selekciju Nemačke na startu kvalfikacija za prvenstvo Evrope.

– Očekuje nas američka škola, sa tamošnjih univerziteta, ne možda ne toliko talentovana, ali po borbenosti i timskom duhu, Nemačka može biti nezgodan protivnik. Ističe se Romi Bar, dobro je poznajem. Ako odigramo kako znamo, sa dozom zrelosti, mislim da ćemo se radovati – rekla je Maljković na konferenciji za medije u hotelu Kraun Plaza.

On je dodala je Dajana Butulija operisala slepo crevo i neće biti u sastavu za meč protiv Nemačke, dok najverovatnije neće igrati ni kapiten Milica Dabović.

– Dajana nije jedina koja neće igrati. Pustila sam Milicu Dabović ranije iz kluba da bi se lečila i što bolje spremila. Pokušaće pred poslednji trening da bude u timu, ali teško će se to desiti. Srbija nije ista bez dve igračice iz prve postave, ali sam sigurna da devojke uspeti da nadoknade njihovo odsustvo – poručila je Maljković.

Najbolja srpska košarkašica Sonja Petrović nada se da će ekipa ponoviti partije sa prvenstva Evrope kada je osvojena zlatna medalja.

– Trudile smo se cele nedelje da ostanemo koncentrisane i fokusirane. Specifično je što igramo na domaćem terenu . Znamo šta nas čeka sutra, imamo poteškoće, ali pokušaćemo da ponovimo partije sa EP, verujem da rezultat neće izostati – izjavila je Petrović.

Jelena Milovanović ističe da jedva čeka da istrči na parket pred domaćom publikom.

– Ovaj tim deluje profesionalno od okupljanja i pozivam publiku da dođe u što većem broju – istakla je Milovanović.

Utakmica između Srbije i Nemačke igra se sutra od 19 sati u hali Pionir, a ulaz je besplatan. Košarkašice Srbije su u kvalifikacionoj D grupi, gde su još Luksemburg i Ukrajina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter