2
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

ISPOVEST PARTIZANOVOG DETETA: Imao sam sve, a nisam uradio ništa!

Objavljeno: 20.11.15 u 13:50

Poput mnogih talenata, ni Simonu Vukčeviću ‘vruća glava’ nije donela ništa dobro.

Koliko smo u poslednje vreme imali primera neverovatnijih talenata, ali i još neverovatnijih padova istih tih igrača, do neprepoznatljivosti. Mnogo, složićete se. Da ih ne nabrajamo sve, osvrnućemo se na Simona Vukčevića.

Sećate se mladog Crnogorca, koji je sa nepunih 18 godina debitovao u Partizanu. Pod vođstvom Vladimira Vermezovića, u svom prvom mandatu, Vukčević je eksplodirao na terenima Superlige Srbije i svi su već u uvodnim utakmicama videli da se pojavio novi vunderkid.

Međutim, meteorski uspon izuzetno snažnog i lucidnog krilnog igrača crno-belih ‘udario je u glavu’. Nakon sjajne sezone 2004/2005 u kojoj je Partizan prezimio u Evropi, ali i bolnih eliminacija godinu dana kasnije od Artmedije na korak od Lige šampiona i katastrofe od Makabi Petah Tikve, Simon je prodat.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Otišao je u ruski Saturn sa četiri miliona evra, kasnije u Sporting, pa Blekburn, stigao i do Vojvodine, a sada igra u kiparskom Neonu… Varirao je u formi, najviše zbog svog ponašanja, a o tome je, između ostalog, govorio u intervjuu za portugalski ‘Zerozero’.

– Bio sam klinac, i mislio sam da mogu sve. Da sam važniji od trenera, predsednika… Nisam prihvatao ničiju pomoć. Tek kasnije sam shvatio kakve sam greške pravio, i jedino što mogu je da se izvinim svima.  Moje ponašanje nije bilo u redu. Šteta. Imao sam sve, odlične predispozicije, a nisam vratio skoro ništa – rekao je Simon Vukčević.

Ostaje nam samo nada da će ove reči imati odjeka, te da mladi talenti više neće ovako prolaziti i olako ispuštati ono što imaju u nogama.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter