0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VIŠESTRUKI PRVACI JAPANA DOŠLI PO ZVEZDINU DESETKU: Daju 600.000 evra samo za platu Kataiju!

Objavljeno: 17.11.15 u 10:44

Japanski klub i sedmostruki šampion Džej lige, Tokio Verdi izuzetno je zainteresovan za angažman najboljeg strelca Crvene zvezde, Aleksandra Kataija.

Ovaj klub trenutno je drugoligaš i bori za ulazak u prvu Džej ligu, ali bez obzira na to, spreman je najboljem strelcu da ponudi neverovatna primanja od čak 600.000 evra po sezoni. U slučaju povratka u elitu, plata bi autmatski za Kataija bila duplirana.

Koliko je interesovanje ozbiljno, kako piše Sportski žurnal, najbolje otkriva činjenica da su predstavnici ovog japanskog tima bili u poseti stadionu „Rajko Mitić„. Oni su finasijske uslove otkrili ofanzivnom vezisti crveno-belih, ali je, kako stoje stvari, došlo do zastoja u pregovorima s upravom.

Naime, Tokio je navodno spreman da plati obeštećenje tek milion evra, a to je daleko niža suma od one koju priželjkuju u Ljutice Bogdana. Takođe, Japancima na ruku ne ide ni stav uprave crveno-belih koja kaže da je Katai fudbaler koji će moći poslednji da promeni sredinu.

– Katai je poslednji fudbaler koji može da napusti Crvenu zvezdu i nigde ne ide pre 31. avgusta i završetka evropskih kvalifikacija! – rekao je predsednik Crvene zvezde, Svetozar Marović, prenosi Žurnal.

Tokio je trenutno sedmi na tabeli druge lige i nije izgubio šanse za povratak u elitu. Kako bi se plasirao u baraž ovaj klub mora da pobedi na gostovanju četvrtoplasiranu Serezo Osaku, ali i da prati rezultat i nada se porazu Varen Nagasakija.

Ipak, stav uprave kluba iz prestonice Japana jeste da je Katai primarna transfer meta i da neće od ovog igrača odustati pa čak i ako ove sezone ne izbore povratak u prvu ligu.

Kao što smo ranije preneli, crveno-beli navodno uveliko pregovaraju oko transfera Marka Grujića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter