0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

SVETSKA LIGA: Delfini se ‘kockali’, ali na kraju pobedili

Objavljeno: 17.11.15 u 21:30

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je novu pobedu u grupnoj fazi Svetske lige pošto je pred oko 1.200 gladalaca u Novom Sadu savladala Španiju sa 13:12 (3:1, 4:3, 2:4, 4:4).

Odlično je naša selekcija otvorila ovaj duel povela sa 3:0, a sredinom druge deonice i sa maksimalnih 6:2, ali su Španci malo po malo hvatali priključak pa su u poslednju deonicu ušli sa samo jednim golom zaostatka (8:9).

Tu nije bio kraj dobre igre gostiju koji su uspeli da dođu i do izjednačenja u dva navrata – 9:9 i 10:10, da bi potom usledili golovi Filipovića i Prlainovića kojima su „delfini“ ponovo stekli osetniju prednost.

Nisu se predavali Španci, naprotiv, uzvratili su sa dva pogotka pa se u poslednji minut ušlo sa rezultatom 12:12, a na 40-ak sekundi pre kraja meča gol odluke postigao je Strahinja rašović posle asistencije Andrije Prlainovića. Imali su priliku Španci da dođu makar do boda, ali nisu uspeli da realizuju poslednji napad.

I u ovom meču selektor Dejan Savić nije mogao da računa na sve najbolje igrače odnosno protiv Španaca nisu igrali Gocić, Nikić, Mitrović i Subotić.

Drugi meč grupe B u kom je trebalo da se sastanu Francuska i Crna Gora odložen je zbog nedavnog terorističkog napada u Parizu.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Srbija – Španija 13:12 (3:1, 4:3, 2:4, 4:4)

Bazen: SPENS (Novi Sad)
Gledalaca: 1.200
Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Ćikarelo (Italija)
Igrač više: Srbija 12(9) – Španija 8(5)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, S. Rašović 3, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 2, Ubović, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 3, V. Rašović 1, B. Mitrović. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Agilar, Alarkon, Bak, Roka, Molina 5, Mingel, Širanji 1, Espanjol 2, Guterez 1, Fernadez, Malarač 2, Ečenike 1, Santis. Selektor: Hernadez
[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter