2
ATP

MASTERS LONDON: Federer prekinuo dve Novakove serije

Objavljeno: 17.11.15 u 22:35

Ponovo je Rodžer Federer taj koji je zaustavio Novaka Đokovića ka obaranju pojedinih rekorda pošto ga je savladao u meču 2. kola završnog turnira u Londonu sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2, posle jednog sata i 17 minuta igre.

U ovaj meč teniseri su ušli sa izjednačenim skorom u međusobnim duelima 21:21, a Đoković je vezao do danas čak 38 uzastopnih trijumfa u dvorani odnosno poslednji put je poražen pre više od tri godine na Mastersu u Parizu, a takođe je prekinut niz od 23 trijumfa Novaka u poslednjih nekoliko nedelja.

Ništa nije nagoveštavalo da će se meč završiti tako brzo i u korist Švajcarca pošto su u prvih 10 gemova teniseri držali svoj servis, a jedinu brejk priliku imao je naš igrač i to već na startu meča.

Međutim, pri vođstvu Federera od 6:5 Novak je vezao nekoliko grešaka dozvolivši protivniku prvu set loptu koju je spasio, ali nije i drugu koju je Švajcarac materijalizovao uz dosta sreće pošto je prilikom jednog udarca lopta zakačila mrežu.

To kao da je dalo krila bivšem teniskom kralju koji je na početku drugog seta poveo sa 2:0, ali vrlo brzo je usledilo izjednačenje i nagoveštaj da bi Novak možda mogao da se vrati u ovaj meč. ta nada je bila uzaludna pošto je Federer ponovo podigao nivo svoje igre, dok je Novak sa druge strane grešio pa ne čude četiri uzastopna gema za Švajcarca koji je posle 77 minuta igre rešio ovaj meč u svoju korist.

Naredni meč u grupi Sten Smit Novak Đoković će odigrati u četvrtak od 15 sati protiv Čeha tomaša Berdiha i trijumf u tom duelu gotovo sigurno bi mu doneo plasman u polufinale iako bi dosta toga zavisilo i od meča Federer – Nišikori.

Ranije tokom dana u ovoj grupi Nišikori je savladao Berdiha sa 2:1.

0
0

2 Komentara

  1. Ipak će Nole na kraju podići pehar! Ovo je nameran, taktički poraz da izbegne Nadala u polufinalu. Zna Nole šta radi, ne brinite!
    Polufinale: Đoković – Murray; Nadal – Federer. Finale: Đoković – Nadal! Pobednik: Đoković!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter