0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SIVIĆ: Neće biti lako protiv Slovenije, ali želimo da zadržimo prvo mesto

Objavljeno: 16.11.15 u 12:09

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 16 sati i 30 minuta u Kopru igra protiv selekcije Slovenije izuzetno važu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Posle vrlo dobre partije i remija sa Italijom u Novom Sadu (1:1), selekcija Srbije do 21 godine i dalje je na deobi prvog mesta. Izabranici selektora Tomislava Sivića imaju 10 bodova iz četir meča, kao i „azuri“, ali i znatno bolju gol razliku (13-1).

Srpska ekspedicija je u Sloveniju doputovala u nedelju uveče, a u ponedeljak će odraditi trening u vreme odigravanja utakmice. Ni u ovom meču naša reprezentacija neće biti kompletna, a o zdravstbvenom biltenu u ekipi selektor Sivić je rekao:

– Predrag Rajković neće igrati ni u ovoj utakmici. I dalje je povređen, ali je on doputovao sa nama u Sloveniju, daje nam značajnu podršku čime je pokazao da je pravi kapiten i mi smo mu na tome veoma zahvalni. Sa druge strane Miloš Pantović se u potpunosti oporavio i biće u konkurenciji za tim, počinje priču Sivić i potom detaljno analizira rivala:

– Slovenija igra u sistemu 3-5-2 što je znatno drugačije od svih protivinika sa kojima smo se do sada susretali u kvalifikacijama. Iako je reč o kvalitetnoj reprezentaciji imamo imperativ pobede i od toga ne bežimo. Naš cilj je da i posle gostovovanja u Sloveniji zadržimo prvo mesto.

Selektor Orlića osvrnuo se i na poslednji duel kvalifikacija sa Italijanima:

– U derbi meč sa Italijom smo ušli posle serije lakših utakmica, i upravo iz tog duela sa Italijanima dobili smo odgovore na neka pitanja kako da dalje unapređujemo našu igru. U utakmicama sa objektivno slabijim protivnicima na startu kvalifikacija neke stvari se nisu videle. Ali, duel sa Italijom, jednom od najboljih selekcija na svetu, uvideli smo neke propuste koje želimo da ispravimo. Jako je važno da su momci svesni i dobrog i lošeg iz tog meča i uveren sam da ćemo napraviti korekcije koje će nam doneti željeni rezultat, kratko je zastao Sivić i za kraj poručio:

– Želimo da pružimo još jednu dobru igru i da pokažemo da umemo da igramo pod pritiskom. Neće biti lako, Slovenija ima jako dobre igrače, to je vrlo kompaktan i dobar tim, ali naša želja je upišemo još jedan trijumf – zaključio je Sivić.

U dosadašnjem toku kvalifikacija Slovenija je u grupi 2 zabeležila tri pobede i dva poraza. Slovenci zauzimaju treće mesto na tabeli, dva puta savladali Andoru i jednom Litvaniju, a dva puta su poraženi od Italijana.

Utakmicu Slovenija – Srbija sudi Fabio Versimo iz Portugala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter