0
Košarka

FOTO: warriorsworld.net

NBA: Voriorsi i dalje savršeni, Bobi ‘pomirisao’ teren, Jokiću 4 poena (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.15 u 08:32

U nastavku NBA lige tokom noći između subote i nedelje na reperotaru je bilo čak sedam utakmica. Veče je krenulo u Stejpls Centru.

Ekipa Klipersa susrela se sa neugodnim Detroitom koji je pomalo stao posle furioznog otvaranja sezone. Izabranici Doka Riversa ponovo su bili bez pomoći Krisa Pola, a njegovu ulogu pokušao je da odmeni Ostin Rivers. Nakon drame slavili su ipak domaći sa 101:96. Ekipu Pistonsa ponovo je predvodio Andre Dramond. Dominatni centar upisao je dabl-dabl na svakom od prethodnih osam mečeva Pistonsa ove sezone, a isto je učinio i noćas sa 18 poena i 19 skokova. Na visokom nivou bio je i Redži Džekson koji je ubacio 20 poena uz 6 skokova i 5 asistencija.

Osim Pola u posatvi Klipersa izostao je i Džej Džej Redik, a to se i te kako dopalo Džamalu Krafordu koji svoju šansu obično čeka sa klupe. Bivši dvostruki najbolji rezervista lige noćas je zablistao sa 37 poena uz šut iz igre 12-27, ali uz 10-10 sa linije penala. Još je bolji bio Blejk Grifin koji je ubacio manje, 34 poena, ali koji je imao bolji procenat šuta sa 14-25 iz igre, uz 9 asistencija i 8 skokova. Deandre Džordan je imao dabl-dabl sa 10 poena i 16 skokova.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Košarkaši Vašngton Vizardsa savladali su Orlando Medžik u svom Verajzon Centru sa 108:99. Ekipu Rendija Vitmana predvodio je krilni centar Kris Hamfriz koji je, čini se, pronašao novu ulogu spot-up šutera u timu i koji je noćas ubacio 23 poena uz 5 skokova i neverovatnih 5 postignutih trojki iz 8 pokušaj. Ovaj momak je iz igre šutirao ukupno 9-14. Džon Vol je pribeležio novi dabl-dabl sa 15 poena i 11 asistencija, ali je imao loš procenat šuta iz igre, tek 5-14. Bredli Bil se požalio na povredu ramena pa je izostao, Geret Templ je umesto njega dobio šansu i opravdao je poverenje sa 18 poena uz 5-10 iz igre.

Na drugoj strani odličan je bio Nikola Vučević koji je predvodio svoj tim sa 19 poena i 13 skokova, a jedan od najkonstatnijih igrača „Magičnih“ ove sezone, Evan Fornije stao je na koti od 18 poena uz po 6 skokova i asistencija. Alfred Pejton ubacio je 17 poena uz po 5 skokova i asistencija, ali je i to bilo premalo za Orlando.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Dalas Maveriksi pregazili su ekipu Hjuston Roketsa kao plitak potok sa 110:98 i to na gostovanju u Tojota Centru. Na terenu nije bilo Dirka Novickog, a ove sezone ponovo je vaskrsao Rejmond Felton, nakon što je po treći put bio „nestao“ sa NBA scene prošle sezone igrajući za Nikse. Plej Dalasa ubacio je 23 poena uz 6 skokova, a pratio ga je iskusni Čarli Vilanueva koji se našao u startnih pet umesto Dirka. Vilanueva je uknjižio 19 poena.

Na drugoj strani Kevin Mekhejl je u civili ostavio Dvajta Hauarda kako bi ga odmorio, Džejms Harden je to shvatio kao da je pred njim šuterski trening, ali Ol-star zvezda Roketsa ponovo je odigrao mizerno kao na startu šampionata. Istina, „Bradonja“ jeste ubacio 25 poena, ali je tokom utakmice izgledao tužno na terenu bacajući gomilu er-bolova, što za tri poena, što iz neposredne blizine, pa je meč okončao sa sramnih 5-21 iz igre. Donekle se iskupio sa 10 asistencija, ali je njegov tim ipak poražen.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Klivlend Kavalirsi pali su u drami na gostovanju Milvoki Baksima i to posle prodžetka u Bredliz Centru izgubivši sa 108:105. Dejvid Blat još uvek čeka oporavak Kajrija Irvinga, a u njegovom odsustvu napadački teret iznose Lebron Džejms i Kevin Lav. Ova dvojica momaka igrali su dobro, Džejms je ubacio 37 poena uz 12 skokova i 5 asistencija i šut iz igre 13-27, te jako kvalitetnih 5-11 van linije 7,24, ali je podbacio sa penala odakle je gađao 6-12. Kevin Lav je dodao 24 poena uz 14 skokova i šut iz igre 8-18. Podbacio je Mo Vilijams koji je meč završio sa samo 4 poena uz 2-8 iz igre.

Na drugoj strani Baksi su odigrali kolektivno. Majkl Karter-Vilijams je ubacio 17 poena uz 5 skokova i 4 asistencija, a isti broj koševa postigao je i ove sezone sjajni Džarid Bejlis koji je sa klupe doneo i 5 asistencija. Janis Adetokumpo je teren napustio zbog 6 prekršaja, ali je ubacio i 16 poena uz 11 skokva. Kvalitet je pokazao i Greg Monro koji se odlično uklopio po dolasku iz Detroita, noćas je imao impresivan dabl-dabl od 16 poena i 17 skokova. Džabari Parker dodao je 12, dovoljno za trijumf.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Nesrećna Filadelfija 76ers stigla je i do 10 poraza u novoj sezoni iz isto toliko mečeva. Noćas im je skalp skinuo San Antonio Spars pobedom od 92:83. Trijumf timu iz AT&T Centra obezbedio je Lamarkus Oldridž sa 17 poena i uz čak 19 skokova. Toni Parker je ubacio 16, a Tim Dankan je dodao 15, dok je Dejvid Vest sa klupe ubacio 10. Boban Marjanović bukvalno je samo pomilio nos na parket na kojem se zadržao beznačajnih 20 sekundi. Na drugoj strani ponovo je briljirao Džalil Okafor koji u ruki sezoni igra kao dominatan Ol-star centar. Sparsima je ubacio 21 poen uz 12 skokova i šut iz igre 9-17.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Finiks Sansi su u Arizoni bez većih muka očitali lekciju Denver Nagetsima savladavši ih sa 105:81. Sjajan je bio Erik Bledso sa 30 poena i uz 7 skokova te 4 asistencije, ali u prvom redu uz fenomenalan procenat šuta iz igre 11-16, te 3-4 za tri poena i perfektnih 5-5 sa penala. Pratili su ga Arči Gudvin sa 12 poena i Mirza Teletović sa 11. Na drugoj strani Nikola Jokić je odigrao 18 minuta i 17 sekundi.

Bivši košarkaš Mega Leksa nije na pravi način iskoristio solidnu minutažu, ukoliko gledamo poenterski učinak pošto je meč završio sa 4 poena uz 2-3 iz igre. Žofri Lovernj i dalje muku muči s povredom kao i Jusuf Nurkić. Nakon što je ubacio 26 poena u prošlom susretu, ponovo je zablistao Vil Barton koji igra na viskom nivou za Nagetse. On je upisao dabl-dabl sa 19 poena uz 12 skokova, ali ni to nije pomoglo timu Majkla Melouna.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

I, na kraju, Bruklin Netsi su uspeli da namuče Golden Stejt Voriorse, verovatno kao ni jedna ekipa do sada, pošto su poraženi u produžetku sa 107:99 u Orakl Areni. Deo krivice za neizvestan meč možda bi mogao da se prišije i uz dres Stefa Karija. Bez dileme najbolji igrač ove sezone, verovatno oskoljen svojom igrom, noćas je po prvi put u ovoj sezoni odlučio da na utakmicu dođe u stilu Džejmsa Hardena ili Karmela Entonija i da se ponaša kao na šuterskom treningu.

Kari je noćas uputio čak 31 šut ka košu rivala, istina pogodio je skoro pa solidnih 13, ali je van linije 7,24 ispalio rafal od 16 pokušaja. Od toga, kroz obruč je prošlo tek 5 njegovih šuteva. Naravno, Kari je okončao susret sa više od 30 poena, ubacio ih je 34, ali uz ozbiljnu količinu šuteva morao bi da ima i znatno ozbiljniju količinu poena na svom kontu. Pratio ga je Andre Igudala sa 15 poena i po 6 asistencija i skokova. Ipak, heroj pobede Voriorsa bio je Drejmond Grin koji je noćas upisao svoj prvi tripl-dabl sa 16 poena, 10 skokova i 12 asistencija, a Harison Barns je imao 13 poena.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati

Vašington – Orlando 108:99
Hjuston – Dalas 98:110
Milvoki – Klivlend 108:105p
San Antonio – Filadelfija 92:83
Finiks – Denver 105:81
Golden Stejt – Bruklin 107:99p

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter