0
Ostali sportovi

FOTO: rkv.rs

LIGA ŠAMPIONA: Belorusi prejaki za Vojvodinu, Stojković rešetao

Objavljeno: 14.11.15 u 22:03

Rukometaši Vojvodine poraženi su od Meškova sa 35:26 u utakmici 7.kola C grupe Lige šampiona odigrane na Spens-u. Beloruski prvak bori se za prvu ili drugu poziciju koja vodi u dalje takmičenje.

Opravdao je ulogu apsolutnog favorita i drugi put savladao Vojvodinu. Naš tim ostaje na dve ostvarene pobede koje i dogodine obezbeđuje budućem prvaku učešće u grupnoj fazi Lige šampiona. Isti rivali sastaće se već u ponedeljak kada će u SC Slana Bara odigrati meč Seha Gazprom lige (19:30).

Vojvodina je protiv Meškova bila u egalu samo do desetog minuta kada je rezultat iznosio 4:4. Usledila je serija Belorusa od 6:0 koji su, mahom, golove postizali iz kontra napada ili igrom na crti za Stojkovića, ubedljivo najefikasnijeg.

Naš reprezentativac lako je izlazio na kraj sa odbranom Vojvodine, najčešće je pogađao, a kada nije, usledio bi sedmerac. Jednostavno, fizička nadmoć Meškova bila je nepremostiva prepreka za Novosađane. Belorusi su u 25. minutu stekli osam golova prednosti (10:18) i sačuvali je do kraja poluvremena (12:20).

Uprkos evidentnoj razlici u kvalitetu, naš šampion pokazao je nekoliko puta da poseduje talenat. Tako je Stanković iz mrtvog ugla, sa desnog krila, odigrao cepelin za reprezentativca Srbije Marjanovića na suprotnoj strani.

U prvim minutima nastavka smanjila je Vojvodina prednost protivnika i prišla na šest golova zaostatka (15:21), ali je ubrzo bilo +10 za protivnika (17:27).

I dalje je Meškov iz agresivne odbrane lako dolazio do prilike za brz napad i lake golove. U tome ih je predvodio sjajni Čarapenka na golu. Primorana na takav tempo, Vojvodina je, donekle, uzvraćala preko krila Stankovića i Marjanovića koji su pogađali u tranziciji.

Ipak, više od toga nije mogla, te je na kraju pružila ruku protivniku na zasluženoj pobedi Vojvodina – Meškov 26:35.

Stojković je sa devet pogodaka bio najefikasniji akter meča, a po četiri puta za goste su pogađali ataman i Baranau. U redovima Vojvodine bolji od ostalih u napadu bili su Marjanović i Stanković koji su postigli po šest golova.

U sledećem kolu Novosađani gostuju ruskom šampionu, ekipi Čehovski medvedi, a ta utakmica je na programu u četvrtak 19. novembra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter