4
Košarka

BORBA TRAJE: KSS ubeđuje Radončića da igra za Srbiju

Objavljeno: 14.11.15 u 22:20

Možda trenutno dva najveća talenta evropske košarke nastupaju za madridski Real, ali potiču sa ovih prostora i u budućnosti bi mogli da nose dres reprezentacija država bivše Jugoslavije.

Luka Dončić je već odlučio da nastupa za Sloveniju, dok 16-godišnji Dino Radončić i njegovi roditelji još uvek vagaju. Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević i Vladimir Kuzmanović pokušali su da uvere Radončiće da je za Dina pravi izbor da obuče dres „orlova“.

– Mali Dino je veliki talenat i bitno nam je da se odluči da igra za našu reprezentaciju. Uradili smo sve što smo mogli da ga ubedimo da je Srbija najbolji izbor za njega, ali se nalazi pod velikim pritiskom i ostalih zemalja. Nadamo se da će pobediti želja da igra za Srbiju. Na turniru u Zrenjaninu uživo smo razgovarali sa njegovim ocem, i Vladimir Kuzmanović i ja, takođe i više puta telefonom. Obećali smo sve što smo mogli, nadamo se da će ti razgovori imati pozitivan ishod, rekao je Rakočević za Večernje novosti.

Radončić ima čak pet opcija odnosno može da nastupa za jednu od čak pet reprezentacija – Srbije (majka iz Zrenjanina), Crne Gore (otac iz Gusinja), Bosne i Hercegovine (otac Damir igrao za rukometnu reprezentaciju BiH), Nemačke (tamo je rođen) i Španije (trenutno živi). Ipak, Rakočević kaže da postoje i određene granice kada je u pitanju ubeđivanje.

– Nikada nikoga nećemo moliti i terati da igra za reprezentaciju Srbije. Naš posao je da igraču stavimo do znanja da ga smatramo našim, da mu predočimo prednosti odluke da igra za Srbiju i objasnimo da je neponovljiv osećaj biti deo tako bogate košarkaške tradicije, objasnio je jedan od potpredsednika KSS.

Mladi košaraš je u evroligaškoj konkurenciji debitovao u dresu Reala u duelu sa Crvenom zvezdom koji su Madriđani rešili ubedljivo u svoju korist.

0
0

4 Komentara

  1. Znaci igrace za onog ko mu ponudi vise para, sto nas dovodi do toga da li zelimo takvu zvezdu u timu, koja je kupljena a ne kojoj je Srbija u srcu…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma sta ga bre mole?!Ako se on ne oseca kao srbin i nema u sebi tu emociju da za reprezentacinu gine onda neka ide nek igra za koga god zeli!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter