0
Ostali sportovi

FOTO: usss.org.rs

NAJBOLJA: Milica Nikolić šampionka Evrope u džudou!

Objavljeno: 13.11.15 u 18:58

Najbolja! Srpska džudistkinja Milica Nikolić postala je prvakinja Evrope, za mlađe seniore. Ona je u Bratislavi osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 48 kilograma.

Našoj zemlji je ovo prva zlatna medalja na tom takvm takmičenjima u tom uzrastu, bilo je srebrnih i bronzanih.

Džudistkinja Crvene zvezde je presrećna:

– Moj osmeh najbolje govori kako se osećam. Presrećna sam, jer je ovo veliki uspeh. U našem sportu nema lakih protivnika ni lakih mečeva. Za ovo sam se dugo pripremala i radila. Hvala svima na podršci – porodici, Crvenoj zvezdi i Džudo savezu Srbije – rekla je Nikolićeva.

U prvom meču pobedila je Katarinu Tanzer iz Austrije sa 10:0,  u drugom meču bila je bolja od Reke Pup iz Mađarske, koju je pobedila na vazari, u četvrtfinalu je sa 10:0 pobedila Sintu Garsiju Mesu iz Španije, a u finalu iz kontre i to za samo pet sekundi Nou Minsker iz Izraela.

Reprezentativac Srbije Nikola Gajić je takmičenje do 60 kilograma u Bratislavi završio je u prvom kolu, u kome ga je pobedio Španac Migel Fernandez.

Ilija Ciganović u konkurenciji do 66 kilograma izgubio je od Poljaka Mihala Bartusika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter