0
Vremeplov

VREMEPLOV: Hoseba Ečeberija – sinonim za vernost i ljubav prema svom voljenom klubu! (VIDEO)

Objavljeno: 12.11.15 u 19:55

Legendarni napadač Lavova. Sinonim privrženosti, vernosti, dokaz da se nešto ne može kupiti novcem, a to je ljubav prema klubu! Svom klubu je dao dušu i telo. Njegov dom je “San Mames“. Kratko i jasno, ikona Atletik Bilbaa – Hoseba Ečeberija.

Kada mu je istekao ugovor, klub mu je ponudio produžetak saranje, ali on da bi ga prihvatio, imao je jedan uslov – da igra za džabe! Kako bi se odužio klubu za sve što mu je pružio. Kao da je Atletik njega držao u ekipi iz sažaljenja, kao da nije on taj koji je u svakom trenutku mogao da ode gde god je želeo.

U Atletiku nisu želeli ni da čuju za opciju da igra bez novca. Na kraju je postignuto kompromisno rešenje – Ečeberija je potpisao novi, dvogodišnji ugovor, a celu platu prosleđivao je u Fondaciju Atletik Bilbao, kako bi lično pomogao pronalaženju i edukovanju novih talenata iz Baskije. I još jednom pokazao svoju ljudsku veličinu.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter