0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

IVANOVIĆ I ĆURČIĆ: Poraslo nam je samopouzdanje, mogli bismo da se ugledamo na Čehe

Objavljeno: 12.11.15 u 17:41

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da bi selekcija Česke u budućnosti mogla da bude uzor srpskom timu, pre svega kada je u pitanju disciplina i odgovornost u igri.


Ivanović je na pitanje čeških novinara kako je moguće da Srbija sa toliko velikih imena u timu ne ide na Evropsko prvenstvo, a Česka, bez ijedne zvezde, ide, rekao:

– Nama je najteže što nismo na EP jer znamo da imamo mnogo kvalitetne igrače. Ali, ne smemo da gledamo u prošlost, treba da se ponašamo kao Česi, koji su bez zvučnih imena, ali koji su disciplinovana ekipa i kolektivno među najjačima u Evropi rekao je Ivanović na konferenciji za medije u Ostravi.

On je otkrio da su srpski fudbaleri u pripremi meča odgledali tri utakmice Češke i videli ekipu koja igra disciplinovano i ofanzivno i defanzivno.

– Deluju mnogo kompaktno, tvrdo, protiv njih je potrebno mnogo trčanja, dugo ne menjaju sistem igre. Možda ne zvuče atraktivno, ali su protivnik za svaki respekt – naveo je Ivanović.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Sa kapitenom se složio i selektor Radovan Ćurčić, koji je ocenio da su Česi najbolja moguća provera u ovom trenutku i da je srpski tim upravo zbog snage izabrao takvog rivala.

– Pokazali smo želju da se izmerimo sa njima i da vidimo trenutno gde su naši kvaliteti, a gde su greške. Iz ovog meča možemo da dobijemo mnogo, svaka utakmica je dobitak. Šta možemo da izgubimo? Ne verujem da možemo puno, samopouzdanje u ekipi je poraslo, naročito posle Albanije. Igrači opet imaju veru u sebe i mislim da to jedna utakmica ne može da nam oduzme poručio je Ćurčić i ponovio da nije zabrinut što kapiten IvanovićDuško Tošić nisu odigrali nijednu utakmicu u poslednjih mesec dana i da je uveren da će oni, zahvaljujući svom kvalitetu i iskustvu, sutra da budu na nivou.

Prijateljska utakmica između Češke i Srbije igra se u petak od 20.30 u Ostravi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter