0
Evroliga

PRVI ČOVEK ABA JTD LIGE: Novi sistem takmičenja u Evroligi nema budućnost…

Objavljeno: 11.11.15 u 15:54

Dragan Bokan je u svom prvom izlaganju nakon odluka u Barseloni rekao da se uskoro veoma očekuje sastanak ABA JTD i Evrolige.

– Upoznat sam da je dogovorena transformacija Evrolige, a sve je to proizvod ‘rata’ FIBA i Evrolige. Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima iz Evrolige i veoma brzo ćemo imati sastanak u Barseloni, nakon čega će situacija biti jasnija. Mislim da ABA liga zaslužuje mesto u tom takmičenju – rekao je Dragan Bokan crnogorskim ‘Vijestima’.

Mnoge zanima šta će biti sa predstavnicima regionalnog takmičenja, a predsednik ABA JTD lige je najavio sastanak sa bordom Evrolige kada će sve biti mnogo jasnije.

– Sve opcije su otvorene. Čeka nas sastanak u Barseloni i tada će sve biti jasno. Po mom mišljenju, neki zatvoreni sistem, kao što je zamišljeno, neće imati budućnost. Treba da se napravi kao i u fudbalskoj Ligi šampiona, da i manji klubovi mogu da igraju elitno takmičenje. Pa, sport postoji da bi se takmičilo – kazao je Bokan.

Podsetimo, Evroliga je na jučerašnjem sastanku u Barseloni donela odluku, kao odgovor predloženom sistemu FIBA, da od sledeće sezone u Evroligi učestvuje samo 16 klubova, od kojih 11 sa „A“ licencom, pobednik Evrokupa, jedan kroz kvalifikacije i još tri šampiona zemalja.

Jedan bi trebao da bude iz ABA JTD lige kao šampion, a veruje se da bi i finalista plej-ofa regionalnog takmičenja svoj put tražio kroz kvalifikacije, mada se potvrda za to tek očekuje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter